autor:

Anamaria Tanase

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ardeleneasca de perisoare

Autor: Anamaria Tanase (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anamaria Tanase (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 septembrie 2009

Ingrediente
oase porc, carne tocata porc si vita, ou, ceapa, morcov, telina, patrunjel radacina, ardei gras, rosu si verde, morcov, zeama de varza sau bors, smintina, leustean

Dificultate: Redusa Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si
patrunjelul taiati rondele.
Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (cu putina carne pe ele) impreuna cu telina
taiata in cubulete mici. Cind sint fierte pe jumatate, se fac perisoare mici din carnea tocata
combinata cu ou, sare, piper, un pic de Delikat si un pic de orez. Cind perisoarele sint fierte, se
pune zeama de varza sau borsul(dupa gust) si se mai lasa sa fiarba cca. 15 minute. Se ia de pe
foc si se pune leusteanul tocat marunt.Se serveste ca atare sau cu smintina
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba bistriteana

Ciorba bistriteana

Se pune la fiert carne in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc

4 voturi    7 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Rasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura

48 voturi    8 comentarii
4h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

    Foarte gustoasa trebuie sa fie si ciorbica ta....

Dificultate

Redusa

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • oase porc
  • carne tocata porc si vita
  • ou
  • ceapa
  • morcov
  • telina
  • patrunjel radacina
  • ardei gras
  • rosu si verde
  • morcov
  • zeama de varza sau bors
  • smintina
  • leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Anamaria Tanase
Sarmale din carne de porc si varza acra

Sarmale din carne de porc si varza acra

Carnea de porc se trece prin masina de tocat impreuna cu ceapa taiata marunt. Se amesteca cu orez,

23 voturi    7 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa trebuie sa fie si ciorbica ta....

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de sfecla cu carne