autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba ardeleneasca de perisoare

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
oase porc, carne tocata porc si vita, ou, ceapa, morcov, telina, patrunjel radacina, ardei gras rosu si verde, morcov, zeama de varza sau bors, smintina, leustean

Dificultate: Redusa Timp: 2h

59 voturi

Mod de preparare

Se caleste o ceapa potrivita impreuna cu putin ardei gras (rosu si verde), morcovii si patrunjelul taiati rondele.
Se stinge cu apa rece si apoi se pun oasele de porc (cu putina carne pe ele) impreuna cu telina taiata in cubulete mici. Cind sint fierte pe jumatate, se fac perisoare mici din carnea tocata combinata cu ou, sare, piper, un pic de vegeta si un pic de orez. Cind perisoarele sint fierte, se pune zeama de varza sau borsul(dupa gust) si se mai lasa sa fiarba cca. 15 minute. Se ia de pe foc si se pune leusteanul tocat marunt.
Se serveste ca atare sau cu smintina
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ardeleneasca de perisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de ardei umpluti

Ciorba de ardei umpluti

Morcovii se curata si se razuiesc. 1/2 ceapa si rosia se taie marunt . Se scot cotoarele de la ardei

101 voturi    36 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Intr-o oala de 3.5 litri se pun la fiert ceapa, ardeii si zarzavatul. Perisoarele: Imediat, intr-un

40 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lili Soare , 16 ianuarie 2014

    pofta buna fb

  • Fara foto

    Bogdan Gelu , 06 ianuarie 2014

    pofta buna fb

  • Fara foto

    Stelica Radu , 31 decembrie 2013

    pofta buna fb

    • Fara foto

      Constantin Eugen , 31 decembrie 2013

      Cea mai buna reteta

    • Fara foto

      Gheorghe Dobrota , 27 decembrie 2013

      minunata

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 27 noiembrie 2013

      Cu zeama de varza sau bors e foarte buna

    • Fara foto

      Proca Constanta , 27 noiembrie 2013

      Cu zeama de varza sau bors e foarte buna

    • Fara foto

      Gheorghita Zaharia , 06 noiembrie 2013

      se poate acrii si cu bors?eu ador borsul în ciorbe.

    • Fara foto

      Verman Vladimir , 06 august 2013

      Ciorba ardeleneasca see you bors? Miram-as.Oricum intentia-i buna.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 17 aprilie 2009

      Ciorba se poate drege cu un galbenus de ou amestecat cu smantana si un polonic ciorba fierbinte...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

59 voturi

Ingrediente

  • oase porc
  • carne tocata porc si vita
  • ou
  • ceapa
  • morcov
  • telina
  • patrunjel radacina
  • ardei gras rosu si verde
  • morcov
  • zeama de varza sau bors
  • smintina
  • leustean

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Cu zeama de varza sau bors e foarte buna

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbita de perisoare