Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
1 pui sau 1 kg carne vitel, sau miel, 1 morcov, 2 patrunjei, 1 ceapa, 8-10 boabe piper, boia de ardei dulce, 2 linguri orez, 2 galbenusuri, 2 linguri smintina, zeama de lamiie, sare, patrunjel verde
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Se pune carnea in 2 l de apa sa dea un clocot, dupa care se spumeaza si se adauga morcovul, patrunjelul, piperul si sare. Se spala cele 2 linguri de orez si se pun in ciorba sa fiarba. Se face separat un rintas dintr-o lingura grasime si o lingura faina; cind rintasul este rumen, se pune ceapa taiata marunt si se lasa pina se rumeneste putin si aceasta, apoi se adauga putina boia de ardei, precum si putina supa sau apa. Se amesteca bine sa nu se faca cocoloase, apoi se toarna in oala cu ciorba si se lasa sa mai fiarba putin. Cind este gata se lasa putin sa se raceasca, apoi se drege cu cele doua galbenusuri si cele 2 linguri de smintina. Se pune de asemenea zeama de lamiie dupa gust si patrunjelul verde tocat
Se serveste fierbinte
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba banateana" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic.
Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul
3 voturi
0 comentarii
3h 15 min
In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam
3 voturi
0 comentarii
1h 20 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate