autor:

Doina  Varga

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu afumatura acrita cu prune verzi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2009

Ingrediente
250-300 g costita afumata, 700-800 g prune verzi mai maricele, 1 ardei gras, 1 rosie, 1-2 morcovi, 1 ceapa, 50 g telina, 1 cartof, 1 patrunjel, 50 g dovlecel, 2-3 linguri faina, 2 oua, 2 linguri smantana, 20 ml ulei, cateva fire de leustean, 1-2 lingurite zahar, sare, piper, 2 cuburi sau 2 lingurite concentrat de costita afumata, pui sau vita

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

11 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala puneti la fiert in 3 litri de apa cu putina sare costita, dovlecelul si cartoful taiate in bucati mai mari.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul si caliti ceapa tocata marunt, morcovul feliat, telina cubulete mici, rosia decojita si tocata marunt si ardeiul gras tocat. Adaugati si cuburile de concentrat. Dupa cateva minute adaugati totul peste ciorba.
In alta oala mai mica puneti prunele verzi la fiert intr-un litru de apa. Dupa ce fierb aproximativ 10 minute strecurati zeama direct peste ciorba si lasati-o la fiert, la foc mic cu capac, inca 20-30 minute.
Puneti intr-un castronel un ou intreg plus un albus si in supiera galbenusul ramas cu smantana. Adaugati in castronel faina, sare, piper si amestecati energic cu telul mic in forma de para (sau intr-un blender), dati focul foarte mic la ciorba si turnati compozitia de ou incet in oala. Cand zdrentele de ou sunt fierte coboara la fundul oalei aproximativ 5-6 minute. Adaugati 1-2 lingurite de zahar, leustean tocat, dregeti gustul de sare si piper si este gata.
In supiera amestecati galbenusul cu smantana, leustean tocat si puneti deasupra ciorba. E ceva nemaipomenit!!! Zici ca e bors.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu afumatura acrita cu prune verzi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole pastai uscate & boabe cu pastrama de pui

Ciorba de fasole pastai uscate & boabe cu pastrama de pui

Se pune fasolea boabe la inmuiat de seara, iar cea uscata se pune la inmuiat vre-o 2 ore. Se curata

3 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
supa de pui cu galuste

supa de pui cu galuste

Se spala puiul se pune la fiert in apa rece cind da in clocot luom spuma punem legumele si lasam

3 voturi    5 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine):

    Nu am pregatit ciorbita ta, dar in schimb am incercat sa curat rosiile de coaja asa cum ne inveti tu.Este excelent, foarte rapid se curata rosiile.Multumesc pentru acest sfat!

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

    Multumesc de aprecieri.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

    Acum am putut vedea materialul video,dar cand am scris comentariul-pe 19 iulie-nu se putea.Acum e OK.Am vazut multe materiale interesante si de ajutor.Multumesc!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Draga Doina ce pacat ca nu putem vota si noi pt.concurs. Felicitari,arata foarte bine si cred ca este si gustoasa.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Doina, arata intr-un mare fel ciorba ta! Am apreciat si filmuletul! Felicitari!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Super prezentarea,de filmulet nici numai zic,foarte frumos,nota 10 cu felicitari.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009

      Pentru video dai click pe play. In filmulet arat cum decojesc rapid si usor o rosie.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 iulie 2009

      O prezentare extraordinara.Felicitari! Pozele le vad dar video cum fac sa-l vad??

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

11 voturi

Ingrediente

  • 250-300 g costita afumata
  • 700-800 g prune verzi mai maricele
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 50 g telina
  • 1 cartof
  • 1 patrunjel
  • 50 g dovlecel
  • 2-3 linguri faina
  • 2 oua
  • 2 linguri smantana
  • 20 ml ulei
  • cateva fire de leustean
  • 1-2 lingurite zahar
  • sare
  • piper
  • 2 cuburi sau 2 lingurite concentrat de costita afumata
  • pui sau vita

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba pescareasca cu zeama de varza