autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA CU BULION SI GALUSTE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 noiembrie 2009

Ingrediente
4 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 1 telina mica, 3 oua, 1 cescuta gris, ulei pt prajit aluatul de gris, 1 legatura patrunjel verde, 2 lingurite vegeta cu gust de gaina, 500 ml bulion (o jumatate de litru)

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Punem la fiert intro oala 3 l apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam ceapa taiata marunt, apoi restul zarzavatului si cateva frunze intregi de patrunjel, pe care le scoatem dupa ce si-au dezvoltat aroma. Cand zarzavatul e fiert, adaugam bulionul si reducem focul pana terminam galustele. Intre timp preparam aluatul pt galuste: batem bine 3 oua la care adaugam o cescuta de gris. Acest aluat il punem la prajit in putin ulei, intro tigaie mare cu diametrul de 28 cm, se prajeste la foc moale pe ambele parti. Lasam aluatul sa se raceasca, dupa care il asezam pe o planseta sau pe o tava inox si cu forme de plastic decupam aluatul. Punem figurinele rezultate la fiert in ciorba, la foc moale sa nu se zdrobeasca. Adaugam vegeta, potrivim de sare si cand galustele sunt fierte stingem focul. Ciorbica e aspectoasa si tentanta chiar si pt copilaii mofturosi.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA CU BULION SI GALUSTE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa

Ciorba de porc cu taitei de casa

Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic. Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul

3 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon

Ciorba de perisoare cu tarhon

In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • burdulea maria elena , 28 aprilie 2010

    Sidy, printesa mofturoasa mananca foarte rau.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    Nu se poate sa nu fi fost coada la aceasta minunata ciorba pe care ai facut-o cu atata rabdare, bunico ! Nota maxima de la mine....

  • burdulea maria elena , 27 aprilie 2010

    Am incercat sa imi atrag nepotica mofturoasa la ciorbica, dar nu am avut rezultate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      O bunatate si o frumusete de supita...Ne place mult supa de rosii cu galuste..

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 20 noiembrie 2009

      FOARTE INTERESANT. Am sa incerc si eu metoda aceasta. Sa vad daca imi reusesc. FelicitaRI!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2009

      Interesanta si gustoasa...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2009

      Foarte frumoase galustile!

    • maria elena , 16 noiembrie 2009

      Multumesc mult Medi!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2009

      Ce frumos arata galustele...........

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 4 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 3 oua
  • 1 cescuta gris
  • ulei pt prajit aluatul de gris
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 lingurite vegeta cu gust de gaina
  • 500 ml bulion (o jumatate de litru)

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

15 voturi    22 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

13 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena

Sidy, printesa mofturoasa mananca foarte rau.

Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de peste