autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA CU CARNE DE PORC SI PASTE PATRATELE

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 noiembrie 2009

Ingrediente
700-800 g carne de porc amestecata (afumata si proaspata pe care am taiat-o bucati), 1 ceapa, 4-5 radacini morcovi, 1 radacina patrunjel, 3-4 catei usturoi intregi, sare, 2-3 lingurite vegeta, 2-3 linguri otet, patrunjel verde tocat, 100 g paste fainoase patratele, 1 lingura tarhon (conservat in otet)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Punem la fiert carnea bine spalata si portionata in 3-4 litri apa. Cand carnea e aproape fiarta adaugam zarzavatul taiat dupa preferinta si continuam fierberea. Usturoiul se adauga intreg, iar dupa fierbere se scoate din ciorba. Cand zarzavatul este fiert, se adauga pastele fainoase respectand timpul de fierbere conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugam vegeta, potrivim de sare, inacrim cu 2-3 linguri de otet, stingem focul. Deasupra se presara tarhonul si patrunjel tocate marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA CU CARNE DE PORC SI PASTE PATRATELE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de legume

Ciorba de legume

Se curata, spala si se pun la fiert legumele (morcovul si ceapa date pe razatoare). Se adauga 1 lingura

2 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de purcel cu legume

ciorba de purcel cu legume

carnea se taie cubulete si se pune la fiert in 2 litri de apa cu putina sare, se spumeaza cind a

16 voturi    5 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    burdulea maria elena , 20 ianuarie 2010

    Da, afumatura de porc se potriveste f. bine cu tarhon.

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Imi place, mai ales ca are si tarhon.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

    Arata perfect.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Arata super bine...,trebuie sa fie o bunatate...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      O bunatate.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Buna, buna, ciorbita ta...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Apetisanta

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 noiembrie 2009

      Foarte gustoasă ciorbişa ta, Mariela!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 700-800 g carne de porc amestecata (afumata si proaspata pe care am taiat-o bucati)
  • 1 ceapa
  • 4-5 radacini morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 3-4 catei usturoi intregi
  • sare
  • 2-3 lingurite vegeta
  • 2-3 linguri otet
  • patrunjel verde tocat
  • 100 g paste fainoase patratele
  • 1 lingura tarhon (conservat in otet)

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena

Da, afumatura de porc se potriveste f. bine cu tarhon.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de guvizi de apa dulce