autor:

Alina

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu galuste

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 februarie 2015

Ingrediente
Ciorba:, , 4 l apa, 1 morcov mare(150g curatat), 1 ceapa potrivita (70 g curatata), 150 g gogosar/ardei gras, 1 foaie de dafin, sare dupa gust, 2 lg ulei de masline, 600 ml bors umplut, o bucata de ghimbir, , , Aluat galuste:, , 400 g faina de grau, 150 ml apa rece, 1 lgt sare grunjoasa, , , Umplutura galuste:, , 800 g carne slaba manzat (tocata), 1 ceapa potrivita (80g, dupa ce a fost curatata), 1 lgt rasa ghimbir pudra, 1/4 lgt ienibahar pudra, 1 lgt rasa sare grunjoasa, 2 lgt patrunjel uscat, 3lgt ulei masline

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Ciorba:
Morcovul curatat si spalat, taie-l rondele si pune-l impreuna cu ceapa (curatata si spalata) intreaga, cu ardeiul taiat in fasii mari si cu foaia de dafin in apa la fiert. Cat fierb legumele pregateste aluatul si umplutura. Nu uita sa scoti ceapa din supa dupa ce a fiert.

Aluat si umplutura:
1. Pune faina intr-un vas, dizolva sarea in apa rece si toarna amestecul peste faina. Invarte cu o lingura pana cand se absoarbe toata apa, apoi framanta-l manual pana cand obtii un aluat omogen. Daca este necesar mai adaugati apa, respectiv faina cat sa ajungeti la consistenta dorita. Lasati-l deoparte pana cand pregatiti umplutura.
2. Pentru umplutura pune intr-un vas carnea, condimentele, ceapa taiata marunt, uleiul si patrunjelul uscat si amesteca-le bine.

Asamblare si fierbere:
1. Ruleaza aluatul si taie-l in bucati egale (fiecare bucata cu greutatea de 20g), roteste fiecare bucata astfel incat sa obtii o biluta, apoi intinde fiecare bila atat cat iti permite.
2. Ia cate o lingura de umplutura, si pune-o in mijlocul foii de aluat apoi pliaza-i marginile. Procedeaza asa pana cand termini tot aluatul. Gasiti AICI un filmulet care arata 7 moduri de impachetare a galustelor.
3. Termini de facut toate galustele apoi le dai drumul usor in supa fierbinte, dupoa fiecare galusca adaugata invarti usor in supa ca sa nu se lipeasca de fundul vasului.
4. Lasi galustele la fiert 20 de minute, adaugi borsul (infierbantat separat) peste supa si mai lasi sa fiarba inca 15-20 minute.
5. Opresti focul, adaugi uleiul de masline si o bucata (cam cat degetul mare) de ghimbir proaspat.

Nota: daca vi se parea prea multa munca cu impartitul si cantaritul aluatului, atunci puteti sa-l impartiti in doua, sa intindeti cat puteti de bine fiecare bucata si sa decupati cerculete cu ajutorul unei cani. :)
Ciorba:
Morcovul curatat si spalat, taie-l rondele si pune-l impreuna cu ceapa (curatata si spalata) intreaga, cu ardeiul taiat in fasii mari s
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de mazare cu galuste

Ciorba de mazare cu galuste

Curatam morcovii de coaja , ii spalam si apoi ii taiem rondele.Punem 2 linguri de ulei la incins

8 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi

Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi

Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram

11 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • Ciorba:
  • 4 l apa
  • 1 morcov mare(150g curatat)
  • 1 ceapa potrivita (70 g curatata)
  • 150 g gogosar/ardei gras
  • 1 foaie de dafin
  • sare dupa gust
  • 2 lg ulei de masline
  • 600 ml bors umplut
  • o bucata de ghimbir
  • Aluat galuste:
  • 400 g faina de grau
  • 150 ml apa rece
  • 1 lgt sare grunjoasa
  • Umplutura galuste:
  • 800 g carne slaba manzat (tocata)
  • 1 ceapa potrivita (80g
  • dupa ce a fost curatata)
  • 1 lgt rasa ghimbir pudra
  • 1/4 lgt ienibahar pudra
  • 1 lgt rasa sare grunjoasa
  • 2 lgt patrunjel uscat
  • 3lgt ulei masline

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Prajitura cu migdale si crema de zmeura (fara zahar)

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 170 grade Celsius. 2. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful

3 voturi    0 comentarii
4h
Prajituri
Tort cu capsune si busuioc

Tort cu capsune si busuioc

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Tort cu nuca de cocos si zmeura

Tort cu nuca de cocos si zmeura

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. 2. Separa albusurile de galbenusuri. 3.

4 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

21 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura

Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe