autor:

zana b.

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu morcovi si broccoli

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2011

Ingrediente
2-3 cepe,, 500g broccoli,, 300g piept de pui,, 3 morcovi,, 2-3 linguri de ulei de masline,, sare,, piper alb,, 350ml smantana pentru gatit,, 2-3 galbenusuri,, zeama de la 2-3 lamai,, o legatura de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala la inceput broccoli si se pune sa fiarba in apa cu sare, 30 de minute, apoi, se scoate in sita sa se racoreasca. Dupa aceea, se stropeste cu cateva picaturi de lamaie ca sa-si pastreze culoare proaspata.

Ceapa si 2 morcovi se spala, se curata si se dau pe razatoarea mica. Se clatesc 2-3 min in uleiul de masline, cat sa dea o nuanta aurie ciorbei. Se adauga apoi apa, se caondimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba, la foc potrivit.

Pieptul de pui fiert in prealabil se taie cubulete si se pune in oala de ciorba. Broccoli se rup bucatele, care se pun si ele in oala.

Separat, se bat galbenusurile intr-un vas, apoi se toarne si smantana si se amesteca bine.

Dupa ce au fiert legumele, se dau de-o parte si la sfarsit se adauga pasta ded smantana si galbenusurile batute bine. Se serveste ornata cu morcov proaspat ras si cu pantrunjel verde, tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu morcovi si broccoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE IEPURE

CIORBA DE IEPURE

Carnea de iepure de da un clocot, apoi se spala pana ramane apa limpede. Se pune la fiert la foc

13 voturi    3 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel

Ciorba de miel

Se pune carnea la fiert,se spumeaza.Se adauga 2 cepe uscate si morcov taiate marunt.Cand a fiert

10 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bartos Csaba , 27 august 2013

    Am adaugat telina cubulete si un ardei gras , am dres la sfarsit see you un picture de otet si a iesit foarte gustoasa!

  • Fara foto

    Bartos Csaba , 27 august 2013

    Carnea de pui am inteles ca se poate fierbe in prealabil (necesita despumare) dar broccoli de ce sa il fierb inainte si sa il pun la scurt? Arunc toate vitaminele!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 2-3 cepe,
  • 500g broccoli,
  • 300g piept de pui,
  • 3 morcovi,
  • 2-3 linguri de ulei de masline,
  • sare,
  • piper alb,
  • 350ml smantana pentru gatit,
  • 2-3 galbenusuri,
  • zeama de la 2-3 lamai,
  • o legatura de patrunjel

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste