autor:

zana b.

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu morcovi si broccoli

Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zana b. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2011

Ingrediente
2-3 cepe,, 500g broccoli,, 300g piept de pui,, 3 morcovi,, 2-3 linguri de ulei de masline,, sare,, piper alb,, 350ml smantana pentru gatit,, 2-3 galbenusuri,, zeama de la 2-3 lamai,, o legatura de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se spala la inceput broccoli si se pune sa fiarba in apa cu sare, 30 de minute, apoi, se scoate in sita sa se racoreasca. Dupa aceea, se stropeste cu cateva picaturi de lamaie ca sa-si pastreze culoare proaspata.

Ceapa si 2 morcovi se spala, se curata si se dau pe razatoarea mica. Se clatesc 2-3 min in uleiul de masline, cat sa dea o nuanta aurie ciorbei. Se adauga apoi apa, se caondimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba, la foc potrivit.

Pieptul de pui fiert in prealabil se taie cubulete si se pune in oala de ciorba. Broccoli se rup bucatele, care se pun si ele in oala.

Separat, se bat galbenusurile intr-un vas, apoi se toarne si smantana si se amesteca bine.

Dupa ce au fiert legumele, se dau de-o parte si la sfarsit se adauga pasta ded smantana si galbenusurile batute bine. Se serveste ornata cu morcov proaspat ras si cu pantrunjel verde, tocat marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu morcovi si broccoli" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors ucrainesc

Bors ucrainesc

Slanina o maruntim si o punem la prajit cind vedeti ca sa topit prajim in ea ciapa tocata marunt

29 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei pana se inmoaie putin. Se adauga ardeiul(gras si iute)

76 voturi    16 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Bartos Csaba , 27 august 2013

    Am adaugat telina cubulete si un ardei gras , am dres la sfarsit see you un picture de otet si a iesit foarte gustoasa!

  • Fara foto

    Bartos Csaba , 27 august 2013

    Carnea de pui am inteles ca se poate fierbe in prealabil (necesita despumare) dar broccoli de ce sa il fierb inainte si sa il pun la scurt? Arunc toate vitaminele!

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • 2-3 cepe,
  • 500g broccoli,
  • 300g piept de pui,
  • 3 morcovi,
  • 2-3 linguri de ulei de masline,
  • sare,
  • piper alb,
  • 350ml smantana pentru gatit,
  • 2-3 galbenusuri,
  • zeama de la 2-3 lamai,
  • o legatura de patrunjel

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie