CIORBA CU RAVIOLI

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.pentru ravioli:
  • -2 oua,sare,apa,faina pentru un aluat pe care sa il poti intinde;
  • -1 piept de pui mare;
  • -1 ceapa mare;
  • -2 oua;
  • -4-5 linguri faina pentru compozitie;
  • -cimbru;
  • -sare,piper.
  • 2.pentru ciorba:
  • -2 morcovi potriviti;
  • -1 ceapa medie;
  • -1 lingura cu bulion,sau 2 rosii mari;
  • -50 ml ulei;
  • -6 catei de usturoi;
  • -500 grame smantana;
  • -1 ou;
  • -1 legatura leustean verde/tarhon;
  • -sare,piper.

Mod de preparare

Se pregateste o oala, se pune la incins, se toarna uleiul,se pune la calit morcovul dat prin razatoarea mare si ceapa taiata marunt.Dupa ce s-au calit se adauga bulionul sau rosiile decojite si date prin razatoare,se adauga cantitatea de apa dorita(in functie de cate ravioli intentionati sa faceti,fara a umple complet oala) ,se pune sare si piper,se lasa la fiert la foc mic;

Pieptul de pui se spala,se scurge bine de apa,se taie bucati, se da prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa taiata marunt,2 oua,sare,piper,cimbru,faina cat aluatul sa se lege;

Se pregateste aluatul din ingredientele mentionate(asemanator cu cel pentru taiteii de casa)se intinde o foaie subtire si mare;

Pe jumatate din foaie se pune la distanta egala o jumatate de lingura de umplutura,se pliaza cealalta jumatate de foaie,se preseaza usor marginile si spatiile goale dintre umpluturi si se taie patrate cu o latura de 3-4 cm(se pot taia si direct din foaie,se umplu si se preseaza marginile);

Cand supa a dat in clocot,se adauga ravioli si se lasa la fiert 15-20 minute,la foc potrivit;

Separat se ia putina zeama din ciorba,se lasa la racit,se adauga compozitia facuta din smantana,1 ou, usturoiul pisat si leusteanul taiat fin,care se toarna treptat in ciorba,se amesteca usor,se lasa 2-3 minute cat sa dea un clocot.

SFAT:cand se toarna compozitia de smantana,focul trebuie sa fie moderat in asa fel incat aceasta sa nu se taie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise