Ingrediente
1.pentru ravioli:, -2 oua,sare,apa,faina pentru un aluat pe care sa il poti intinde, -1 piept de pui mare, -1 ceapa mare, -2 oua, -4-5 linguri faina pentru compozitie, -cimbru, -sare,piper., , 2.pentru ciorba:, -2 morcovi potriviti, -1 ceapa medie, -1 lingura cu bulion,sau 2 rosii mari, -50 ml ulei, -6 catei de usturoi, -500 grame smantana, -1 ou, -1 legatura leustean verde/tarhon, -sare,piper.
Dificultate: Medie | Timp: 55 min
2 voturi
Mod de preparare
Pieptul de pui se spala,se scurge bine de apa,se taie bucati, se da prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa taiata marunt,2 oua,sare,piper,cimbru,faina cat aluatul sa se lege;
Se pregateste aluatul din ingredientele mentionate(asemanator cu cel pentru taiteii de casa)se intinde o foaie subtire si mare;
Pe jumatate din foaie se pune la distanta egala o jumatate de lingura de umplutura,se pliaza cealalta jumatate de foaie,se preseaza usor marginile si spatiile goale dintre umpluturi si se taie patrate cu o latura de 3-4 cm(se pot taia si direct din foaie,se umplu si se preseaza marginile);
Cand supa a dat in clocot,se adauga ravioli si se lasa la fiert 15-20 minute,la foc potrivit;
Separat se ia putina zeama din ciorba,se lasa la racit,se adauga compozitia facuta din smantana,1 ou, usturoiul pisat si leusteanul taiat fin,care se toarna treptat in ciorba,se amesteca usor,se lasa 2-3 minute cat sa dea un clocot.
SFAT:cand se toarna compozitia de smantana,focul trebuie sa fie moderat in asa fel incat aceasta sa nu se taie.
constanta proca (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010
Merita incercata !