autor:

flori de piatra

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu scarita afumata

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 noiembrie 2009

Ingrediente
500-600 g scarita afumata, , 2 cepe potrivite, , 1 morcov, , 1 pastarnac, , telina,, 1 ardei, , taitei, , suc de rosii, , zeama de varza, , 2 oua, , sare, , verdeata (leustean, telina sau tarhon)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Se spala zarzavatul, se toaca marunt sau se da pe razatoare si se pune la fiert in oala de ciorba. Se opareste scarita si se portioneaza. Cand zarzavatul este aproape fiert se pun bucatile de scarita. Se potriveste de sare cu grija deoarece, in general, afumatura este putin sarata, iar zeama de varza de asemenea.

Dupa ce au fiert toate bine se adauga sucul de rosii, taiteii si zeama de varza fiarta separat. La final se drege ciorba cu ouale batute si se adauga verdeata preferata, tocata marunt. Se poate servi cu smantana si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu scarita afumata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

Ciorba de varza proaspata cu scarita afumata

Scarita se taie in bucati si se pune la fiert in apa cu putina sare.Intre timp curatam morcovul si

11 voturi    10 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza cu afumatura

Ciorba de varza cu afumatura

Se curata morcovul si se taie rondele. Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se lasa intreaga(

7 voturi    4 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    anca , 29 decembrie 2017

    De obicei se fierbe intai carnea,se spumuieste.....zarzavatul se fierbe oricum mai repede decat carnea

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

    Arata frumos,si personal imi place ciorba de afumatura acrita cu zeama de varza! O bunatate!

  • lumi

    lumi (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

    e foarte gustoasa ciorba cu afaumatura! Nu fierbi si scarita odata cu zarzavatul?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 23 noiembrie 2009

      Foarte buna

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Arata bine si cred ca este tare gustoasa...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Buna,buna.

    • Fara foto

      flori de piatra , 05 noiembrie 2009

      Eu am fost nevoita sa mai pun putina sare deoarece scarita nu era sarata, de data asta...Si eu am fost surprinsa, dar a iesit perfecta.Multumesc pentru comentariu.

    • Fara foto

      Madgirl Madgirl (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2009

      Mmm ... imi lasa gura apa numai cand citesc :) fac si eu ciorbita asta (fara taietei) si n-am adaugat niciodata sare ca lasa destul afumatura si moarea. E numai buna pentru sezonul toamna-iarna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 500-600 g scarita afumata
  • 2 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • telina,
  • 1 ardei
  • taitei
  • suc de rosii
  • zeama de varza
  • 2 oua
  • sare
  • verdeata (leustean
  • telina sau tarhon)

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

anca

De obicei se fierbe intai carnea,se spumuieste.....zarzavatul se fierbe oricum mai repede decat carnea

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de macris pe carne de porc afumata