autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba cu zeama de varza acra (post)

Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 decembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 decembrie 2005

Ingrediente
3 l apa, 3-4 cartofi, 1 lingura orez (cu virf), 2-3 cepe, 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 l zeama de varza acra ( dupa gust), sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

24 voturi

Mod de preparare

Cartofi se taie cubulete, orezul se spala bine, cepele se curata si se lasa intregi, morcovul si patrunjelul se rad. Se pun la fiert. Separat se fierbe si zeama de varza acra. Dupa ce au fiert toate, ceapa se scoate, se adauga
zeama de varza de acra, sare (daca mai este nevoie), piper si se mai lasa sa dea un clocot.
Daca dorim sa o transformam intr-o ciorba cu carne, se pot folosi coaste de porc afumate sau crude. In acest caz se procedeaza astfel:
-coaste crude: se spala bine si se pun la fiert. Se fierb foarte bine pina cade carnea de pe oase. Se scot oasele si carnea impreuna cu zeama in care au fiert si cu ingredientele de mai sus se pun la fiert. In continuare se procedeaza ca mai sus.
- coaste afumate: se spala bine si se pun la fiert. Se fierb citeva minute dupa care se arunca apa in care au fiert si pun din nou la fiert. Mai departe se procedeaza ca la coastele crude.
In ambele cazuri (coaste crude sau afumate) se poate drege ciorba la sfirsit cu un ou cu smintina. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu zeama de varza acra (post)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de Fasole Verde

Ciorba de Fasole Verde

Taiem marunt ceapa, morcovul, telina si pastarnacul. Pregatim aragazul si o oala in care vom face

2 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de aripioare

Ciorba de aripioare

Se spala aripioarele si se pun la oparit, apoi se schimba apa, si se pun la fiert impreuna cu legumele. Legumele

3 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

24 voturi

Ingrediente

  • 3 l apa
  • 3-4 cartofi
  • 1 lingura orez (cu virf)
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1/2 l zeama de varza acra ( dupa gust)
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE SFECLA