Este buna ciorba de perisoare, dar daca-i pui si o bucata de afumatura, este nemaipomenita.
Curatati legumele si zarzavaturile, apoi puneti la fiert in 4 litri de apa rece, bucata de afumatura si lasati sa fiarba la foc mic cu capac (se poate fierbe si in oala de fiert sub presiune) pana ce carnea este aproape moale. Adaugati 1 ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, pastarnacul, bucata de telina, baza pentru mancaruri, zaharul si tijele de la leustean si telina, sa fiarba la foc mic inca 25-30 minute.
Puneti separat borsul la fiert si adaugati-l peste ciorba. Intre timp preparati perisoarele: tocati marunt si caliti in ulei ceapa ramasa, puneti-o intr-un castonel peste carnea tocata, adaugati ketchup, un ou crud, orezul spalat, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust. Scoateti din ciorba zarzavaturile si legumele, lasati doar afumatura.
Omogenizati compozitia si formati cu mana uda perisoare nu prea mari, dati-le prin faina si puneti-le in ciorba sa fiarba la foc foarte, foarte mic inca 15-20 minute. Adaugati leusteanul si frunzele de telina tocate, dregeti gustul de sare si piper.
Puneti in supiera ciorba, bucati de afumatura si perisoare, decorati cu frunze de leustean. Cine doreste, poate pune smantana direct in supiera sau se serveste separat, direct la masa, langa ciorba impreuna cu otet pentru acrit, zeama de lamaie, ardei iuti, peperoni, dupa gust.
Pofta buna.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii