Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009
Ingrediente
1 ciolan afumat, 1 ceapa mare, 1 morcov, 2 cartofi, 1 radacina patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 felie telina, 1 ardei rosu, 2 linguri ulei, 1 l bors, 1 cubulet concentrat de legume, ardei iute, fidea, patrunjel, leustean, smantana.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se spala ciolanul si se pune la fiert in 2-2,5 l apa rece. Se fierbe incet pana cand carnea se inmoaie. Apoi se scoate ciolanul, zeama se pastreaza. Carnea se lasa sa se raceasca, se scoate osul si se taie bucati mici. Ceapa taiata marunt se dinstuieste in 2 linguri de ulei incinse intr-o cratita, peste ea adaugandu-se si morcovul curatat, spalat si taiat cubulete mici, si bucatile de carne. Se tin 2 minute dupa care se adauga cartofii taiati cuburi. Se inabusa cateva minute adaugandu-se cate putin din supa in care a fiert ciolanul. Se pune si zarzavatul curatat, spalat si taiat cubulete( sau 2 linguri zarzavat de la borcan) si restul de supa. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga si fideaua iar dupa 1-2 minute de fierbere se adauga borsul fiert in prealabil. Se lasa sa dea impreuna un clocot dupa care se da oala deoparte. La sfarsit se adauga si verdeata taiata marunt. Se serveste cu ardei iute, smantana si crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de afumatura" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Se taie in bucati potrivite afumatura.Se pune la foc ,se lasa sa fiarba 10-15 min. si se arunca prima
11 voturi
20 comentarii
1h 20 min
Este buna ciorba de perisoare, dar daca-i pui si o bucata de afumatura, este nemaipomenita.
Curatati
6 voturi
1 comentariu
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate