autor:

alexandra elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de afumatura

Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009

Ingrediente
1 ciolan afumat, 1 ceapa mare, 1 morcov, 2 cartofi, 1 radacina patrunjel, 1 radacina pastarnac, 1 felie telina, 1 ardei rosu, 2 linguri ulei, 1 l bors, 1 cubulet concentrat de legume, ardei iute, fidea, patrunjel, leustean, smantana.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

23 voturi

Mod de preparare

Se spala ciolanul si se pune la fiert in 2-2,5 l apa rece. Se fierbe incet pana cand carnea se inmoaie. Apoi se scoate ciolanul, zeama se pastreaza. Carnea se lasa sa se raceasca, se scoate osul si se taie bucati mici. Ceapa taiata marunt se dinstuieste in 2 linguri de ulei incinse intr-o cratita, peste ea adaugandu-se si morcovul curatat, spalat si taiat cubulete mici, si bucatile de carne. Se tin 2 minute dupa care se adauga cartofii taiati cuburi. Se inabusa cateva minute adaugandu-se cate putin din supa in care a fiert ciolanul. Se pune si zarzavatul curatat, spalat si taiat cubulete( sau 2 linguri zarzavat de la borcan) si restul de supa. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga si fideaua iar dupa 1-2 minute de fierbere se adauga borsul fiert in prealabil. Se lasa sa dea impreuna un clocot dupa care se da oala deoparte. La sfarsit se adauga si verdeata taiata marunt. Se serveste cu ardei iute, smantana si crutoane.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza dulce cu afumatura

Ciorba de varza dulce cu afumatura

Punem la foc o oala cu apa, in care adaugam o lingurita de sare. Intre timp taiem varza fideluta

28 voturi    7 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cartofi cu afumatura

Ciorba de cartofi cu afumatura

Mod de pregatire: Taiati ceapa uscata si ceapa verde marunt, morcovul rondele si costita in bucati

8 voturi    3 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

    Arata bine !

Dificultate

Redusa

Timp

1h

23 voturi

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 cartofi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 felie telina
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri ulei
  • 1 l bors
  • 1 cubulet concentrat de legume
  • ardei iute
  • fidea
  • patrunjel
  • leustean
  • smantana.

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra elena
Pasca chinezeasca

Pasca chinezeasca

Aluatul:se freaca zaharul cu cacao sa nu aiba cocolosi; se pune galbenusul si margarina si se omogenizeaza;

49 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Turte "Scutecele Domnului"

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Racituri

Racituri

Rasolul de porc si pulpele se curata, se spala si se fierb la foc potrivit intr-un vas cu apa descoperit.

35 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata bine !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de peste