ciorba de agrise

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Cca 250 g carne sau oase de porc afumate
  • 1/4 kg agrise verzi (necoapte)
  • o ceapa de marime mijlocie
  • 40 g orez
  • un galbenus
  • 100 ml smintina
  • patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Carnea sau oasele se pun la fiert cu cca 2 l apa rece si o ceapa taiata marunt.Cind carnea este fiarta, se adauga orezul curatat de impuritati, spalat si scurs intr-o sita din sirma si agrisele intregi, curatate de codite si se fierb circa 30 minute.Agrisele vor acri suficient ciorba.Daca este prea acra sau prea deasa, se adauga putina apa si, eventual, o lingurita cu zahar pentru a-i mai reduce din acreala.Ciorba se mai poate lega putin cu o lingurita de faina frecata cu 1-2 linguri apa rece, care se amesteca in ciorba, lasind sa fiarba citeva clocote.Se ia de pe foc si, imediat, se drege cu galbenusul si smintina, adaugind pentru aroma frunzele taiate marunt.In loc de orez, in orice ciorba sau supa prea rara, se pot adauga galuste preparate din faina si un ou mai mic sau mai mare (depinde de necesitate), care se fierb direct in ciorba sau supa la urma, cind toate componentele sint fierte.Galustele se fac mici, (cca 2-3 cm) si vor fierbe citeva minute.Apoi, oala se ia de pe foc si ciorba se drege.Si la aceasta ciorba se pot face galuste numai din albusuri.Si ciorba de agrise se poate pregati cu 1-2 morcovi (cca 150 g) , facultativ patrunjel si o ceapa mijlocie, toate rase prin razatoarea cu gauri mari, calite in 2 linguri untdelemn 4-5 minute.Se stinge apoi cu apa fierbinte si se fierbe bine zarzavatul.Agrisele se fierb separat 30 de minute, apoi se strivesc bine cu o furculita si se adauga asa in ciorba, numai dupa ce a fiert zarzavatul.Daca este prea rara, se adauga orez sau galuste, cum s-a aratat mai sus.Cind toate sint fierte, oala se ia de pe foc si ciorba se drege cu galbenusuri, smintina si iaurt, sau numai cu galbenusuri si iaurt, adaugind aceleasi arome si potrivind gustul cu sare si zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise