autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de agrise

Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
Cca 250 g carne sau oase de porc afumate, 1/4 kg agrise verzi (necoapte), o ceapa de marime mijlocie, 40 g orez, un galbenus, 100 ml smintina, patrunjel, sare

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Carnea sau oasele se pun la fiert cu cca 2 l apa rece si o ceapa taiata marunt.Cind carnea este fiarta, se adauga orezul curatat de impuritati, spalat si scurs intr-o sita din sirma si agrisele intregi, curatate de codite si se fierb circa 30 minute.Agrisele vor acri suficient ciorba.Daca este prea acra sau prea deasa, se adauga putina apa si, eventual, o lingurita cu zahar pentru a-i mai reduce din acreala.Ciorba se mai poate lega putin cu o lingurita de faina frecata cu 1-2 linguri apa rece, care se amesteca in ciorba, lasind sa fiarba citeva clocote.Se ia de pe foc si, imediat, se drege cu galbenusul si smintina, adaugind pentru aroma frunzele taiate marunt.In loc de orez, in orice ciorba sau supa prea rara, se pot adauga galuste preparate din faina si un ou mai mic sau mai mare (depinde de necesitate), care se fierb direct in ciorba sau supa la urma, cind toate componentele sint fierte.Galustele se fac mici, (cca 2-3 cm) si vor fierbe citeva minute.Apoi, oala se ia de pe foc si ciorba se drege.Si la aceasta ciorba se pot face galuste numai din albusuri.Si ciorba de agrise se poate pregati cu 1-2 morcovi (cca 150 g) , facultativ patrunjel si o ceapa mijlocie, toate rase prin razatoarea cu gauri mari, calite in 2 linguri untdelemn 4-5 minute.Se stinge apoi cu apa fierbinte si se fierbe bine zarzavatul.Agrisele se fierb separat 30 de minute, apoi se strivesc bine cu o furculita si se adauga asa in ciorba, numai dupa ce a fiert zarzavatul.Daca este prea rara, se adauga orez sau galuste, cum s-a aratat mai sus.Cind toate sint fierte, oala se ia de pe foc si ciorba se drege cu galbenusuri, smintina si iaurt, sau numai cu galbenusuri si iaurt, adaugind aceleasi arome si potrivind gustul cu sare si zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba de agrise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de cocos cu taietei de casa

Ciorba de cocos cu taietei de casa

Dupa ce am spalat pasarea foarte bine, am bucatit-o si am pus-o la fiert in 6 litri de apa. Cand

10 voturi    10 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba  de salata cu leustean, absolut senzationala!

Ciorba de salata cu leustean, absolut senzationala!

Curatam salata si o spalam in 3-4 ape. Intro oala de 3 litri, punem uleiul la incins, adaugam salata

8 voturi    6 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • Cca 250 g carne sau oase de porc afumate
  • 1/4 kg agrise verzi (necoapte)
  • o ceapa de marime mijlocie
  • 40 g orez
  • un galbenus
  • 100 ml smintina
  • patrunjel
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Marius - Octavian Filip
iahnie de fasole cu afumatura

iahnie de fasole cu afumatura

Se pune fasolea la fiert cu apa cat sa treaca de ea(cam 3 degete)-se mai completeaza cu apa fierbinte

14 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine

23 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu sos la cuptor

Cartofi cu sos la cuptor

Am prajit carnatii pana s-au rumenit putin apoi i-am scos pe o farfurie. In uleiul ramas am pus ceapa,

20 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de conopida cu macris