Ciorba de bulion cu carne

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ½ kg carne de vaca(pulpa sau cu os)
  • 1 radacina telina
  • 1-2 patrunjei
  • 1 morcov
  • 1-2 cepe
  • 1 lingura untura sau unt
  • 1 lingura faina
  • boia de ardei dulce
  • 1 litru bulion
  • patrunjel verde
  • 2-3 linguri smintina
  • sare

Mod de preparare

Se fierbe intr-o oala 1 ½ l apa, cu carnea si se spumeaza pina nu se mai ridica la suprafata spuma. Cind carnea e pe jumatate fiarta se adauga zarzavatul. Cind toate acestea sint fierte se face separat un rintas dintr-o lingura untura sau unt si 1 lingura faina. Cind rintasul s-a rumenit putin, se adauga 1 lingurita de boia dulce si putina apa, amestecindu-le bine sa nu se faca cocoloase. Punem cu grija rintasul in oala si lasam sa mai fiarba 10 minute. Strecuram apoi ciorba in alta oala, adaugindu-i un litru de bulion si putin patrunjel tocat. Se lasa sa mai fiarba 5 minute. Se amesteca in supiera 2-3 linguri smintina, se pune ciorba peste ea.

Se serveste cu cuburi de franzela prajite in unt sau untura. In locul franzelei prajite se pun 2-3 linguri de orez fiert

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise