autor:

CHEF DAN

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de bureti (maruntaie de miel)

Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CHEF DAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 aprilie 2013

Ingrediente
Maruntaie de miel (rarunchi, bojog, mai, mate),, Oase de miel (capatana, sira, coada),, 2 cepe,, 1 morcov,, o telina mai mica,, Un ardei mare si gras,, 4 chite de leustean,, 2 chite de ceapa verde,, 1,5 litri de bors de casa,, sare,, ulei 100 ml,, otet 150 ml

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Mielul taiat cu o zi mai devreme si pus in cinghel la zvantat il aducem la tocator si cu oarece respect fata de mama Natura il transam dupa necesitatile ce ni le impunem.

Capatana cu spatele sirei si capetele de pulpa, taiate si puse in apa rece cu putin otet spalate bine si date deoparte .

Rarunchii taiati in doua, bojogul in patru, maiul in doua si clatiti cu apa rece cu otet pentru a indeparta mirosul specific pe care il are.

Matele le tragem cu o nuia sa indepartam surplusul de grasimi, le spintecam in doua, le taiem in bucati mai mici si le spalam de data asta cu apa calda cu otet si putina ceapa tocata.

Trecem la zarzavat si-i facem cele necesare pentru a incropi cea mai savuroasa ciorba din intreg intinsul tarii.

Pentru ciorba noastra o oala de 10 litri este deajuns de buna si suficienta. Pe jumatate cu apa o punem la fiert cu tot ce inseamna bucati de miel si avem grija sa spumuim bine pentru ca ciorba sa fie clara si limpede.

Tocam ceapa, morcovul si telina dar fara sa uitam de ardei si ceapa verde, le tragem intr-o tigaie separat si le adaugam in oala peste bucati sa fiarba impreuna.

Un secret: un mirlic al acestei ciorbe sta in partea groasa a leusteanului care i-l taiem mai mare si-l punem la fiert cu toate cele.

Deja simt cum aroma de leustean se raspandeste peste tot in bucatarie.

Borsul il punem la incalzit spre a-l adauga in oala. Potrivim de sare si de acru, mai lasam 10 minute la fiert si tragem oala de pe foc pentru a o lasa la odihna.

Jumatate din frunzele de leustean le tocam si le punem ino ciorba, urmand ca celelalte sa le pastram pentru servire.

Aceasta ciorba poate fi insotita la servire de ardei iuti, smantana si leustean verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de bureti (maruntaie de miel)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu afumatura

Ciorba cu afumatura

Se taie in bucati potrivite afumatura.Se pune la foc ,se lasa sa fiarba 10-15 min. si se arunca prima

11 voturi    20 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Sunca taiata felii se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata, cimbru, vegeta si pasta de gogosari. Varza

3 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • CHEF DAN

    CHEF DAN (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2015

    O ciorba socotita de multi iubitori ai ARTEI CULINARE drept o ciorba de trufandale

  • Fara foto

    Mihai Tanase , 09 aprilie 2015

    Ociorba mirifica!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Maruntaie de miel (rarunchi
  • bojog
  • mai
  • mate),
  • Oase de miel (capatana
  • sira
  • coada),
  • 2 cepe,
  • 1 morcov,
  • o telina mai mica,
  • Un ardei mare si gras,
  • 4 chite de leustean,
  • 2 chite de ceapa verde,
  • 1,5 litri de bors de casa,
  • sare,
  • ulei 100 ml,
  • otet 150 ml

Raporteaza reteta

CHEF DAN

CHEF DAN (Chef de cuisine)

O ciorba socotita de multi iubitori ai ARTEI CULINARE drept o ciorba de trufandale

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel