autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: Laura Chirica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Laura Chirica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2008

Ingrediente
700 g burta, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1/2 gogosar in otet, 3-4 catei mari de usturoi, 300 g smantana, 2 oua, 60-70 ml otet 6 %

Dificultate: Medie Timp: 3h

17 voturi

Mod de preparare

Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet.
Se fierbe burta la foc mediu pana se inmoaie, cam 2 ore. Se scoate si se taie fasii de 5 cm lungime si 1 cm latime.
Se curata legumele si se pun la fiert alaturi de fasiile de burta. Se potriveste de sare. Se face mujdeiul din usturoi cu putina zeama de ciorba.
Dupa ce ati fiert legumele le scoateti si puneti otetul si gogosarul taiat cubulete. O mai fierbeti inca 5-10 minute. Se adauga mujdeiul.
Smantana se amesteca foarte bine cu cele 2 oua batute. Se stinge focul si se adauga in ciorba amestecand continuu ca sa nu se „branzeasca”.
Se serveste fierbinte cu putin patrunjel tocat si ardei iute in otet. Pe masa, alaturi de ciorba se poate pune smantana, mujdei si otet pentru a obtine gustul dorit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se ia burta şi se spală bine de tot. Daca vi se pare că are miros se pune câteva ore în puţină

65 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta 2

Ciorba de burta 2

Dezghetam burta, se pune la fiert in 3 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a

10 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

    Surprinzator! Aceeasi reteta, aceleasi poze ca si la reteta anei catalina focsa!

  • patronik

    patronik (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2009

    Eu cand nu am timp sa tin burta in otet o pun sa dea cateva clocote cu apa si putin otet, si schimb apa aceasta de 2 -3 ori, si abia apoi o pun la fiert.

Dificultate

Medie

Timp

3h

17 voturi

Ingrediente

  • 700 g burta
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1/2 gogosar in otet
  • 3-4 catei mari de usturoi
  • 300 g smantana
  • 2 oua
  • 60-70 ml otet 6 %

Raporteaza reteta

Retete
de Laura Chirica
Chec de ciuperci

Chec de ciuperci

Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o craticioara sau o tigaie

4 voturi    7 comentarii
1h
Aperitive
Ciorba de vacuta

Ciorba de vacuta

Se spala foarte bine osul de aschii. Se pune la fiert osul taiat in 2-3 bucati in apa cu sare cat

50 voturi    18 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

flori de piatra (Chef de cuisine)

Surprinzator! Aceeasi reteta, aceleasi poze ca si la reteta anei catalina focsa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
bors de fasole verde