Reteta postata pe: 06 iunie 2008
Ingrediente
Pentru 10 portii: 2 kg burta, 3 I apa, 1 kg picioare de vaca, 150 g morcovi, 150 g ceapa, 100 g telina, 50 g usturoi, 2 g piper, 500 g iaurt sau smintina, 3 oua, 50 g faina, 100 ml otet, 100 ml ulei sau untura, sare dupa gust.
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
Mod de preparare
Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc, apoi se spala din nou cu apa rece si se asaza intr-o oala. Picioarele se sparg punindu-le la fundul vasului, iar burta se ruleaza si se aranjeaza peste picioare. Se completeaza oala cu apa si se pune la fiert cu sare. Se spumeaza in timpul fierberii. Cind burta este aproape fiarta se adauga morccvii, telina si ceapa curatate, spalate si taiate jumatati sau sferturi. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt si piperul. Cind burta si picioarele au fiert se scot si se racesc. Burta se taie in fisii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege si se taie la fel, apoi se introduc in oaia cu supa, care a fost strecurata si se continua fierberea pina da un clocot. Din gaibenusurile batute, iaurtul (smin-tina) si faina cu putina zeama se pregateste sosul pentru dres si se introduce in oala cu ciorba. Se potriveste gustul cu sare si acreala. Se servefte cu mujdei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Spalam burta si oasele, curatam morcovii, ceapa si telina si le punem in oala sub presiune, adaugam
13 voturi
6 comentarii
2h 45 min
Daca folositi burta proaspata ,aceasta se spala,se curata bine de grasime,de pielite si se freaca
47 voturi
8 comentarii
2h 50 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate