Ciorba de burta

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de burta

Ingrediente

  • 4 picioare de porc,
  • 1 kg burta de vita (prefiarta),
  • 1 felie de telina,
  • 1 pastarnac,
  • 2 cepe,
  • 1 ardei,
  • Smantana,
  • 3 oua,
  • Usturoi,
  • Otet,
  • Patrunjel.

Mod de preparare

Inainte sa va ofer secretul ciorbei de burta , trebuie sa specific cateva lucruri, pentru ca m-am documentat cu alte ciorbe de burta si m-am crucit cand am vazut comentariile.

Bun, ciorba aceasta este facuta de mine, si am postato aici pentru ca mie imi place foarte mult cum a iesit si vreau sa va ofer si voua sfatul meu.

Bineinteles ca fiecare o va modifica dupa cum ii place.

Daca fac greseli de ortografie tin sa va anunt ca am luat 9,70 la capacitate, 9,80 la bac, 10 la admintere la facultate la limba romana si am terminat filologia iar acum sunt studenta la drept. Asa ca nu vreau sa fiu corectata pentru ca stiu si eu destul de bine cum se scrie, dar cand scrii ceva pe calculator, iti ies litere si semne in plus sau in minus.

Gata . Incep prea fericita reteta.

Accept sfaturi.

Protagonistele principale, picioarele de porc se pun la fiert in 4 litri de apa.

Prea fericitele legume se curata si se pun intregi in oala la fiert. Cand carnea incepe sa cada de pe oase, o scoatem cu o paleta impreuna cu legumele.

Mai avem o groaza. Dezosam carnea, pisam morcovul, restul de legume le aruncam ( sau facem ce vrem noi cu ele numai ciorba nu ) si le punem in oala la fiert impreuna cu burta prefiarta.

Acum daca tot avem timp, slava Domnului, separam galbenusul de albus si pastram galbenusul pe care il amestecam cu smantana.

S-a fiert carnea asa ca oprim focul. Asteptam cateva minute, apoi cu un polonic luam zeama din oala si punem incet peste smantana amestecand continuu pana ce smantana ajunge la temperatura ciorbei.

Daca tot ne-am invatat cu manevra asta, acum procedam invers. Luam smantana si o adaugam in oala cate putin amestecand continuu.

Dupa 2 ore de pregatiri e venit momentul sa punem o portie sanatoasa in farfurie.

Se serveste cu mujdei, cu patrunjel pe deasupra , cu smantana daca mai este nevoie iar in seara in care o mancam nu se iese in oras !

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise