autor:

jsabrina

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: jsabrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: jsabrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 martie 2010

Ingrediente
4 picioare de porc,, 1 kg burta de vita (prefiarta),, 1 felie de telina,, 1 pastarnac,, 2 cepe,, 1 ardei,, Smantana,, 3 oua,, Usturoi,, Otet,, Patrunjel.

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

27 voturi

Mod de preparare

Inainte sa va ofer secretul ciorbei de burta , trebuie sa specific cateva lucruri, pentru ca m-am documentat cu alte ciorbe de burta si m-am crucit cand am vazut comentariile.

Bun, ciorba aceasta este facuta de mine, si am postato aici pentru ca mie imi place foarte mult cum a iesit si vreau sa va ofer si voua sfatul meu.

Bineinteles ca fiecare o va modifica dupa cum ii place.

Daca fac greseli de ortografie tin sa va anunt ca am luat 9,70 la capacitate, 9,80 la bac, 10 la admintere la facultate la limba romana si am terminat filologia iar acum sunt studenta la drept. Asa ca nu vreau sa fiu corectata pentru ca stiu si eu destul de bine cum se scrie, dar cand scrii ceva pe calculator, iti ies litere si semne in plus sau in minus.

Gata . Incep prea fericita reteta.

Accept sfaturi.



Protagonistele principale, picioarele de porc se pun la fiert in 4 litri de apa.

Prea fericitele legume se curata si se pun intregi in oala la fiert. Cand carnea incepe sa cada de pe oase, o scoatem cu o paleta impreuna cu legumele.

Mai avem o groaza. Dezosam carnea, pisam morcovul, restul de legume le aruncam ( sau facem ce vrem noi cu ele numai ciorba nu ) si le punem in oala la fiert impreuna cu burta prefiarta.

Acum daca tot avem timp, slava Domnului, separam galbenusul de albus si pastram galbenusul pe care il amestecam cu smantana.

S-a fiert carnea asa ca oprim focul. Asteptam cateva minute, apoi cu un polonic luam zeama din oala si punem incet peste smantana amestecand continuu pana ce smantana ajunge la temperatura ciorbei.

Daca tot ne-am invatat cu manevra asta, acum procedam invers. Luam smantana si o adaugam in oala cate putin amestecand continuu.

Dupa 2 ore de pregatiri e venit momentul sa punem o portie sanatoasa in farfurie.

Se serveste cu mujdei, cu patrunjel pe deasupra , cu smantana daca mai este nevoie iar in seara in care o mancam nu se iese in oras !

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta bihoreana

Ciorba de burta bihoreana

Rasolul de vita il pun la fiert cu putina sare, il spumez si adaug : morcovii, radacinile de patrunjel,

16 voturi    3 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se pune la fiert osul de vita cu sare,separat se pune burta cu otet.Usturoiul se curata se marunteste

13 voturi    14 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniel Florea , 08 august 2015

    :) Amuzant ce problema grava e ce fel de oase sa fie :) E vreo lege sau vre-un decret care stipuleaza obligatoriu ingredientele?... Fiecare face dupa gustul propriu. Eu de exemplu nu am gasit oase de vaca... Si am facut cu porc Sper sa nu ajung la puscarie pentru asta :D

  • Fara foto

    Gabriel Mocanu , 06 august 2015

    Ciorba de burta cu picioare de porc? Nu prea cred.....

  • Fara foto

    Sam Spade , 09 iulie 2015

    eu stiu ca ciorba de burta se face cu oase si carne de vita ,,ce rost are sa amestecam carnea de vita care are o alta savoare,cu carnea de porc.?? dar este o reteta fiiecare o face cum ii place ,dar nu cu porc,

    • Fara foto

      Nicolae Alnitei , 09 septembrie 2014

      am facuto si pe asta

    • Fara foto

      Florin Carstenoiu , 28 iulie 2014

      numai spaniolii pun picioare de pork se cheama mondongo la burta se pune picior de vitzel sau vaca

    • Fara foto

      Aliona Vieru , 01 aprilie 2014

      mi se pare a fi gustoasa,o apreciez ca un sef-bucatar,bravo maestre!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 iulie 2012

      Foarte buna! Fac si eu des.

    • Fara foto

      mihaela30 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

      Da,imi place!Cred ca asta este cea mai buna reteta dintre toate pe care le-am citit! Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Arata bine!

    • Fara foto

      Adina , 27 martie 2010

      Draga JSabrina, trebuie sa ai mare rabdare sa faci o ciorba de burta! Arata bine si cred ca este si gustoasa. Felicitari!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 26 martie 2010

      Pai asta este si ideea . Este un site unde postezi retetele tale proprii . Textul de mai sus este un pamflet si trebuie tratat ca atare. Tocmai de aceea am specificat ca nu vreau comentarii inutile cum ar fi acesta. Am postat ciorba de burta exact asa cum am facut-o EU, exact asa cum imi place mie ! Cui ii place bine, cui nu-i place..sa posteze reteta lui pentru ca avem dreptul sa alegem ce ne place si ce nu !

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Nu vad ce este asa de deosebit in ciorba ta de burta. Pui un pic mai multe legume si verdeturi care ii schimba gustul de burta.

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 22 martie 2010

      Multumim de reteta si inclusiv de" secretele "pe care ai vrut sa le imparti cu noi despre aceasta "ciorba de burta".Nu cred ,totusi,ca era necesar sa te scuzi cu atatea argumente legate de ortografie,pt ca nici o reteta nu cred ca este perfecta din acest punct de vedere.Felicitari pt reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

27 voturi

Ingrediente

  • 4 picioare de porc,
  • 1 kg burta de vita (prefiarta),
  • 1 felie de telina,
  • 1 pastarnac,
  • 2 cepe,
  • 1 ardei,
  • Smantana,
  • 3 oua,
  • Usturoi,
  • Otet,
  • Patrunjel.

Raporteaza reteta

Retete
de jsabrina
Pilaf cu ciuperci si pui

Pilaf cu ciuperci si pui

Se portioneaza puiul ( alegem doar copanele si pieptul ), se spala bine si se pune la fiert, apoi

91 voturi    16 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Taietei Chinezesti

Taietei Chinezesti

S-a facut seara. Si cum nora pentru mama nu poate fi captivanta decat cu o portie de taietei chinezesti...uite

8 voturi    5 comentarii
20 min
Paste si pizza
Pui aromat a la`Sabrina

Pui aromat a la`Sabrina

Haideti sa incepem. Luam puiul si il spalam bine bine binee..apoi il "trantim" in apa intr-o olicica,

8 voturi    7 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna! Fac si eu des.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
SUPA DE ROSII CU MARAR