Ciorba de burta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 3,5 - 4 litri apa
  • 1 kg burta de vita (alba, americana)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • 2-3 oase de vita
  • 2 cartofi
  • 1 telina
  • 1 hrean
  • 1 patrunjel
  • 4 oua
  • 200-300 grame smantana
  • 1 ceasca mujdei de usturoi
  • 2 cesti otet
  • 2 ardei gogosari rosii(murati) taiati marunt

Mod de preparare

Se fierb urmatoarele ingrediente: apa, burta de vita,

morcovii, ceapa, oasele de vita, cartofii, telina, hreanul si patrunjelul pentru aproximativ 120-145 minute pana cand burta devine moale si se poate taia.

Se curata carnea de pe os, burta se taie in fisii subtiri.

Se paseaza legumele, se pun intr-o strecuratoare si se toarna apa in care au fiert peste legumele pasate, astfel incat in strecuratoare sa ramana doar partile mai mari, care nu pot trece prin sita (care nu se vor folosi la ciorba), iar doar ceea ce trece prin strecuratoare. Se adauga burta taiata fasii si bucatile de carne curatate de pe os.

Se lasa sa fiarba (cam 60 minute).

Se lasa la racit pana devine calduta, dupa care se bat 4 oua in care se adauga treptat cateva linguri de ciorba, se amesteca bine si se toarna in cratita. La fel se procedeaza si cu smantana.

Se adauga o ceasca de mujdei de usturoi,2 cesti de otet si 2 ardei gogosari rosii(murati) taiati marunt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise