autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: Anda M. (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anda M. (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 iunie 2008

Ingrediente
3,5 - 4 litri apa, 1 kg burta de vita (alba, americana), 2 morcovi, 2 cepe mari, 2-3 oase de vita, 2 cartofi, 1 telina, 1 hrean, 1 patrunjel, 4 oua, 200-300 grame smantana, 1 ceasca mujdei de usturoi, 2 cesti otet, 2 ardei gogosari rosii(murati) taiati marunt

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierb urmatoarele ingrediente: apa, burta de vita,
morcovii, ceapa, oasele de vita, cartofii, telina, hreanul si patrunjelul pentru aproximativ 120-145 minute pana cand burta devine moale si se poate taia.
Se curata carnea de pe os, burta se taie in fisii subtiri.

Se paseaza legumele, se pun intr-o strecuratoare si se toarna apa in care au fiert peste legumele pasate, astfel incat in strecuratoare sa ramana doar partile mai mari, care nu pot trece prin sita (care nu se vor folosi la ciorba), iar doar ceea ce trece prin strecuratoare. Se adauga burta taiata fasii si bucatile de carne curatate de pe os.
Se lasa sa fiarba (cam 60 minute).

Se lasa la racit pana devine calduta, dupa care se bat 4 oua in care se adauga treptat cateva linguri de ciorba, se amesteca bine si se toarna in cratita. La fel se procedeaza si cu smantana.

Se adauga o ceasca de mujdei de usturoi,2 cesti de otet si 2 ardei gogosari rosii(murati) taiati marunt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet.

120 voturi    19 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta se pune la fiert in apa rece si se lasa pana da in clocot de 2-3 ori si i se schimba apa. Se

36 voturi    9 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 27 iunie 2008

    Pentru un gust mai bun , se poate adauga in timpul fierberii o crenguta de leustean.

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 3,5 - 4 litri apa
  • 1 kg burta de vita (alba
  • americana)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • 2-3 oase de vita
  • 2 cartofi
  • 1 telina
  • 1 hrean
  • 1 patrunjel
  • 4 oua
  • 200-300 grame smantana
  • 1 ceasca mujdei de usturoi
  • 2 cesti otet
  • 2 ardei gogosari rosii(murati) taiati marunt

Raporteaza reteta

Retete
de Anda M.
Tort cu frisca si fructe

Tort cu frisca si fructe

Blat: Se bat albusurile spuma. Cand spuma este suficient de tare, se adauga zaharul si se bat in

135 voturi    18 comentarii
1h
Torturi
Sufleu de dovlecel

Sufleu de dovlecel

Se curata dovleceii de coaja, se scot semintele si se dau pe razatoare. Se rad si morcovii, ceapa

11 voturi    9 comentarii
1h
Aperitive
Creier pane

Creier pane

Se fierbe creierul in apa cu sare si se lasa sa se raceasca. Se bat ouale si se adauga pesmetul,

7 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu carne
Sidy

Sidy (Chef de cuisine)

Pentru un gust mai bun , se poate adauga in timpul fierberii o crenguta de leustean.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde