autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta 2

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 26 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 26 iunie 2011

Ingrediente
1 kg burta de vita fideluta(congelata din comert, atasez imagine cu ,,burta,, pe care o cumpar, in general din magazine de tip Penny), 3-4 morcovi, 2-3 radacini patrunjel, o ceapa intreaga(care dupa fierbere se scoate), 2 foi dafin, 10 boabe piper, 7 catei de usturoi, 2-3 linguri de otet, dupa gust, 3 galbenusuri, 250 g smantana, 1 lingura de sare(mai completati daca va place mai sarat) 4 l apa si patrunjel verde tocat marunt, 1-2 cuburi cu gust de vita.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

10 voturi

Mod de preparare

Dezghetam burta, se pune la fiert in 3 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a scazut. Seaparat fierbem zarzavatul curatat, taiat marunt, in aproximativ 1 litru apa, continuam fierberea completa a zarzavatului. Cand zarzavatul este fiert, se lasa sa se raceasca putin, apoi se blenduieste si se adauga in oala cu ciorba, punem si cele 2 cuburi cu gust de vita, potrivim gustul de sare, otet, clocotim 1-2 minute, stingem focul si adaugam usturoiul zdrobit cu presa. Separat, batem bine galbenusurile cu smantana si amestecam incet cu zeama din oala. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde presarat in farfurie, alaturi de ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta 2" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua

122 voturi    26 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta alla Sidy

Ciorba de burta alla Sidy

Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna

34 voturi    4 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 iunie 2011

    SERVITI, E CU ADEVARAT BUNA!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Tare bun mai e, doresc si eu o portie din ciorbita ta!!!

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Sunt prima ! Ce bine-mi pare ca primesc o portie din bunatatea asta.... Vad ca ai si ardei iute.... Tipul acela de burta, nu am gasit...de fapt nu prea ajung la Penny...e mai departe.

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

10 voturi

Ingrediente

  • 1 kg burta de vita fideluta(congelata din comert
  • atasez imagine cu ,,burta,
  • pe care o cumpar
  • in general din magazine de tip Penny)
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 radacini patrunjel
  • o ceapa intreaga(care dupa fierbere se scoate)
  • 2 foi dafin
  • 10 boabe piper
  • 7 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de otet
  • dupa gust
  • 3 galbenusuri
  • 250 g smantana
  • 1 lingura de sare(mai completati daca va place mai sarat) 4 l apa si patrunjel verde tocat marunt
  • 1-2 cuburi cu gust de vita.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

SERVITI, E CU ADEVARAT BUNA!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Mancare de fasole verde