Ciorba de burta 2

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Ciorba de burta 2

Ingrediente

  • 1 kg burta de vita fideluta(congelata din comert
  • atasez imagine cu
  • burta
  • pe care o cumpar
  • in general din magazine de tip Penny)
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 radacini patrunjel
  • o ceapa intreaga(care dupa fierbere se scoate)
  • 2 foi dafin
  • 10 boabe piper
  • 7 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de otet
  • dupa gust
  • 3 galbenusuri
  • 250 g smantana
  • 1 lingura de sare(mai completati daca va place mai sarat) 4 l apa si patrunjel verde tocat marunt
  • 1-2 cuburi cu gust de vita.

Mod de preparare

Dezghetam burta, se pune la fiert in 3 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a scazut. Seaparat fierbem zarzavatul curatat, taiat marunt, in aproximativ 1 litru apa, continuam fierberea completa a zarzavatului. Cand zarzavatul este fiert, se lasa sa se raceasca putin, apoi se blenduieste si se adauga in oala cu ciorba, punem si cele 2 cuburi cu gust de vita, potrivim gustul de sare, otet, clocotim 1-2 minute, stingem focul si adaugam usturoiul zdrobit cu presa. Separat, batem bine galbenusurile cu smantana si amestecam incet cu zeama din oala. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde presarat in farfurie, alaturi de ardei iute.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Sirop de capsuni

Sirop de capsuni

Sirop de capsuni
Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul

Cum se congeleaza spanacul, metoda simpla si usoara.

Cum se congeleaza spanacul