Reteta postata pe: 15 iulie 2012
Ingrediente
1 kg burta de vita fideluta(congelata din comert, atasez imagine cu ,,burta,, pe care o cumpar, in general din magazine de tip Penny), 3-4 morcovi, 2-3 radacini patrunjel, o ceapa intreaga(care dupa fierbere se scoate), 2 foi dafin, 10 boabe piper, 7 catei de usturoi, 2-3 linguri de otet, dupa gust, 3 galbenusuri, 250 g smantana, 1 lingura de sare(mai completati daca va place mai sarat) 4 l apa, optional 1 cartof, 1-2 cuburi cu gust de vita.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Dezghetam burta, se pune la fiert in 3 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a scazut. Seaparat fierbem zarzavatul curatat, taiat marunt, in aproximativ 1 litru apa, continuam fierberea completa a zarzavatului. Cand zarzavatul este fiert, se lasa sa se raceasca putin, apoi se blenduieste si se adauga in oala cu ciorba, punem si cele 2 cuburi cu gust de vita, potrivim gustul de sare, otet, clocotim 1-2 minute, stingem focul si adaugam usturoiul zdrobit cu presa. Separat, batem bine galbenusurile cu smantana si amestecam incet cu zeama din oala. Se serveste fierbinte alaturi de ardei iute.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 august 2012
Deliciosa ciorbita de burta...imi place !****
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012
Multumesc Alexandrina pt aprecieri.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 august 2012
Una din preferatele mele! A ta e ca la carte!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012
Maria, daca paseszi legumele vei fi multumita. Spor la gatit.
maria (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012
SI sotului meu ii place ciorba de burta dar eu nu prea stiu sa o fac asa cum scrie la carte.Eu legumele le scoteam dupa ce se fierbeau si nu le mai puneam inapoi.Probabil ca de aceea imi iesea o ciorba mai subtirica Am sa incerc si varianta ta.neaparat Multe aprecieri din partea mea!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012
Da Lucia e buna, multumesc de aprecieri.
Lucia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012
Un deliciu!