autor:

burdulea maria elena

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta 2

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iulie 2012

Ingrediente
1 kg burta de vita fideluta(congelata din comert, atasez imagine cu ,,burta,, pe care o cumpar, in general din magazine de tip Penny), 3-4 morcovi, 2-3 radacini patrunjel, o ceapa intreaga(care dupa fierbere se scoate), 2 foi dafin, 10 boabe piper, 7 catei de usturoi, 2-3 linguri de otet, dupa gust, 3 galbenusuri, 250 g smantana, 1 lingura de sare(mai completati daca va place mai sarat) 4 l apa, optional 1 cartof, 1-2 cuburi cu gust de vita.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

23 voturi

Mod de preparare

Dezghetam burta, se pune la fiert in 3 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a scazut. Seaparat fierbem zarzavatul curatat, taiat marunt, in aproximativ 1 litru apa, continuam fierberea completa a zarzavatului. Cand zarzavatul este fiert, se lasa sa se raceasca putin, apoi se blenduieste si se adauga in oala cu ciorba, punem si cele 2 cuburi cu gust de vita, potrivim gustul de sare, otet, clocotim 1-2 minute, stingem focul si adaugam usturoiul zdrobit cu presa. Separat, batem bine galbenusurile cu smantana si amestecam incet cu zeama din oala. Se serveste fierbinte alaturi de ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta 2" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Carnea cumparata din supermarket este curata si taiata. O scoatem din punga si o spalam in cateva

188 voturi    36 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Rasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura

48 voturi    8 comentarii
4h
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Dumitru Marin

    Dumitru Marin (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2012

    Dupa ce consideri ca ciorba-i gata, razi un morcov cu razatoarea mica , il prajesti in putin ulei. Apoi strecori uleiul colorat in portocaliu si-l pui deasupra . Face o fata de profesionist :))

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Ma bucur Lia!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 august 2012

    Ma bucur Lia!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 august 2012

      Deliciosa ciorbita de burta...imi place !****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Multumesc Alexandrina pt aprecieri.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 august 2012

      Una din preferatele mele! A ta e ca la carte!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

      Maria, daca paseszi legumele vei fi multumita. Spor la gatit.

    • maria

      maria (Chef de cuisine) , 22 iulie 2012

      SI sotului meu ii place ciorba de burta dar eu nu prea stiu sa o fac asa cum scrie la carte.Eu legumele le scoteam dupa ce se fierbeau si nu le mai puneam inapoi.Probabil ca de aceea imi iesea o ciorba mai subtirica Am sa incerc si varianta ta.neaparat Multe aprecieri din partea mea!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

      Da Lucia e buna, multumesc de aprecieri.

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

      Un deliciu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

23 voturi

Ingrediente

  • 1 kg burta de vita fideluta(congelata din comert
  • atasez imagine cu ,,burta,
  • pe care o cumpar
  • in general din magazine de tip Penny)
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 radacini patrunjel
  • o ceapa intreaga(care dupa fierbere se scoate)
  • 2 foi dafin
  • 10 boabe piper
  • 7 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de otet
  • dupa gust
  • 3 galbenusuri
  • 250 g smantana
  • 1 lingura de sare(mai completati daca va place mai sarat) 4 l apa
  • optional 1 cartof
  • 1-2 cuburi cu gust de vita.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

11 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Dumitru Marin (Chef de cuisine)

Dupa ce consideri ca ciorba-i gata, razi un morcov cu razatoarea mica , il prajesti in putin ulei. Apoi strecori uleiul colorat in portocaliu si-l pui deasupra . Face o fata de profesionist :))

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de fasole pastai
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania