autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
2 kg burta, 1 kg oase, 1 telina, 2 morcovi, 1 radacina de pastirnac, 1 legatura de patrunjel, 1 galbenus, 2 cepe, 1-2 linguri otet, sare

Dificultate: Redusa Timp: 5h

11 voturi

Mod de preparare

Deoarece burta fierbe greu, trebuie pregatita din ajun. Se spala bine in mai
multe ape burta si oasele. Se freaca cu sare sau cu malai si se spala din nou in mai multe ape. Se asaza intr-o oala cu 4 l apa clocotita si se fierbe ½ ora. Se inlocuieste apa si se lasa sa fiarba 3-4 ore cu sare, la foc moale. Se adauga toate legumele si se fierb bine. Se strecoara apoi zeama si se adauga burta taiata felii subtiri. Se bate un galbenus in castronul in care se serveste ciorba, turnind putin cite putin zeama fierbinte. Se acreste cu otet, dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa

17 voturi    2 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta cu legume frulate

Ciorba de burta cu legume frulate

Se pune la fiert cu 2 litri de apa si sare, burta impreuna cu osul, timp de 30 minute,dupa care adaugam

7 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

5h

11 voturi

Ingrediente

  • 2 kg burta
  • 1 kg oase
  • 1 telina
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de pastirnac
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 galbenus
  • 2 cepe
  • 1-2 linguri otet
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu tiftelute