Reteta postata pe: 10 martie 2009
Ingrediente
1,5 kg burta, 1 os vita, 2 morcovi, 1 ceapa, 1 caciulie usturoi, 100ml otet(de vin), 50-100ml ulei, 300g smantana, sare
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
Mod de preparare
Punem burta la fiert intr-o oala de 5 l(fara capac), in alta oala de 3 l se pune la fiert osul cu ceapa, un morcov si sare.Cand incepe sa fiarba burta punem 50ml otet si adunam spuma care se formeaza,curatam morcovul, il radem pe razatoarea mica si il punem la prajit cu uleiul, cand morcovul isi lasa culoarea(fara sa il rumenim),il dam deoparte.Dupa ce burta e aproape fiarta adaugam zeama de la os si morcovul cu uleiul,se mai fierbe pana e gata burta.Se da deoparte de pe foc.Curatati usturoiul pisatil, puneti 50 ml otet peste si lasati la macerat 15 min.Dupa 15 minute adaugati usturoiul, smantana, sarea amestecati gustati si potriviti dupa gust.
P.S. Pentru a nu se branzi smantana, adaugati 5-6 lg ciorba fierbinte pentru a o incalzi inainte de a o pune in oala.Otetul peste usturoi impiedica oxidarea.Timpul de preparare depinde de cat timp fierbe burta (daca e prefiarta sau nu)
Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba de burta" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si
4 voturi
0 comentarii
1h 10 min
Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru
11 voturi
1 comentariu
5h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentata de: valentina ionita