Punem burta la fiert intr-o oala de 5 l(fara capac), in alta oala de 3 l se pune la fiert osul cu ceapa, un morcov si sare.Cand incepe sa fiarba burta punem 50ml otet si adunam spuma care se formeaza,curatam morcovul, il radem pe razatoarea mica si il punem la prajit cu uleiul, cand morcovul isi lasa culoarea(fara sa il rumenim),il dam deoparte.Dupa ce burta e aproape fiarta adaugam zeama de la os si morcovul cu uleiul,se mai fierbe pana e gata burta.Se da deoparte de pe foc.Curatati usturoiul pisatil, puneti 50 ml otet peste si lasati la macerat 15 min.Dupa 15 minute adaugati usturoiul, smantana, sarea amestecati gustati si potriviti dupa gust.
P.S. Pentru a nu se branzi smantana, adaugati 5-6 lg ciorba fierbinte pentru a o incalzi inainte de a o pune in oala.Otetul peste usturoi impiedica oxidarea.Timpul de preparare depinde de cat timp fierbe burta (daca e prefiarta sau nu)
Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...
Gem de capsuni cu mentaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii