Punem burta la fiert intr-o oala de 5 l(fara capac), in alta oala de 3 l se pune la fiert osul cu ceapa, un morcov si sare.Cand incepe sa fiarba burta punem 50ml otet si adunam spuma care se formeaza,curatam morcovul, il radem pe razatoarea mica si il punem la prajit cu uleiul, cand morcovul isi lasa culoarea(fara sa il rumenim),il dam deoparte.Dupa ce burta e aproape fiarta adaugam zeama de la os si morcovul cu uleiul,se mai fierbe pana e gata burta.Se da deoparte de pe foc.Curatati usturoiul pisatil, puneti 50 ml otet peste si lasati la macerat 15 min.Dupa 15 minute adaugati usturoiul, smantana, sarea amestecati gustati si potriviti dupa gust.
P.S. Pentru a nu se branzi smantana, adaugati 5-6 lg ciorba fierbinte pentru a o incalzi inainte de a o pune in oala.Otetul peste usturoi impiedica oxidarea.Timpul de preparare depinde de cat timp fierbe burta (daca e prefiarta sau nu)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii