Se pun la fiert burta, oasele, morcovul, patrunjelul si ceapa intr-o oala de 10 l apa. Se lasa la fiert pana se inmoaie burta, dar mare atentie la nivelul apei pentru ca va poate induce in eroare din cauza oaselor. In caz ca a scazut prea mult nivelul apei, scoateti burta si mai puneti-o la fiert la oala minune.
Dupa ce ati scos burta, o taiati fideluta de cca 1 cm latime si 4-5 cm lungime.
In zeama din oala se pune usturoiul, de preferat dupa ce s-a racit, si se lasa cca 5-6 ore.
Dupa aceea se strecoara zeama, se pune si burta fideluta si se pune din nou pe foc. Se adaoga smantana si otetul si se sareaza si pipereaza dupa gust. De preferat smantana sa fie la temperatura camerei.
Se serveste fierbinte si cu ardei iute.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii