autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: is03ghb (Maestru bucatar)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: is03ghb (Maestru bucatar)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
1.7 kg burta, 2-2.5 kg oase de vita cu maduva, 1/2 kg smantana, 1 morcov, 1 patrunjel radacina, 1 ceapa, 100-150 ml otet, 3 capatani de usturoi.

Dificultate: Medie Timp: 8h

0 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert burta, oasele, morcovul, patrunjelul si ceapa intr-o oala de 10 l apa. Se lasa la fiert pana se inmoaie burta, dar mare atentie la nivelul apei pentru ca va poate induce in eroare din cauza oaselor. In caz ca a scazut prea mult nivelul apei, scoateti burta si mai puneti-o la fiert la oala minune.
Dupa ce ati scos burta, o taiati fideluta de cca 1 cm latime si 4-5 cm lungime.
In zeama din oala se pune usturoiul, de preferat dupa ce s-a racit, si se lasa cca 5-6 ore.
Dupa aceea se strecoara zeama, se pune si burta fideluta si se pune din nou pe foc. Se adaoga smantana si otetul si se sareaza si pipereaza dupa gust. De preferat smantana sa fie la temperatura camerei.
Se serveste fierbinte si cu ardei iute.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de burta

ciorba de burta

Se pune burta la foc,dupa ce da citeva clocote se schimba apa si se pune din nou la fiert.Cand este

5 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

8h

0 voturi

Ingrediente

  • 1.7 kg burta
  • 2-2.5 kg oase de vita cu maduva
  • 1/2 kg smantana
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ceapa
  • 100-150 ml otet
  • 3 capatani de usturoi.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza