Ciorba de burta

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 1/2 kg burta (curatata si apoi cintarita),
  • 1/2 kg zarzavat de supa (morcov, patrunjel, telina),
  • o ceapa mare (100 g),
  • 6-8 catei de usturoi,
  • 1 lamaie,
  • 1-2 galbenusuri,
  • 100 ml smantana,
  • cca. 300 g oase vitel,
  • patrunjel,
  • telina (frunze).

Mod de preparare

Se procura stomacul intreg, se taie in jumatate, spalindu-se apoi bine, scurs de apa, se presara apoi cu o lingurita cu virf de bicarbonat cu care se freaca bine si se lasa pina a doua zi la rece. A doua zi, se va limpezi din nou in 2-3 ape reci, raminind alba si fara miros.

Stomacul astfel curatat se pune la fiert in 3 l de apa rece,impreuna cu oasele de vitel si o lingurita rasa de sare. Fierbe in 3-4 ore sau chiar mai mult.

Dupa circa 2 ore,se adauga zarzavatul si ceapa taiata in sferturi, fierbindu-se in continuare acoperite la foc mic, pina cind se moaie bine "burta", completind cu apa atunci cind aceasta scade.

Burta fiarta se scoate din supa, se taie fisii de 1/2 cm pe lungime, iar acestea in bucati lungi de 3-4 cm. Bucatile se pun in supa strecurata, completind cu apa cit dorim sa fie de deasa si lasind sa mai fiarba citeva clocote.

Se ia de pe foc, se sareaza, se acreste, dupa gust, cu zeama de lamiie, se drege fierbinte cu galbenus si smintina sau iaurt si se aromeaza cu frunzele mentionate taiate marunt. Se pun deasupra 2 liguri de untdelemn si usturoiul tocat (sau mai mult, dupa dorinta). In lipsa lamaii, ciorba se poate acri cu sare de lamaie, otet sau bors.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise