autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 aprilie 2005

Ingrediente
1/2 kg burta (curatata si apoi cintarita), , 1/2 kg zarzavat de supa (morcov, patrunjel, telina), , o ceapa mare (100 g), , 6-8 catei de usturoi, , 1 lamaie, , 1-2 galbenusuri, , 100 ml smantana, , cca. 300 g oase vitel, , patrunjel, , telina (frunze).

Dificultate: Redusa Timp: 1h

502 voturi

Mod de preparare

Se procura stomacul intreg, se taie in jumatate, spalindu-se apoi bine, scurs de apa, se presara apoi cu o lingurita cu virf de bicarbonat cu care se freaca bine si se lasa pina a doua zi la rece. A doua zi, se va limpezi din nou in 2-3 ape reci, raminind alba si fara miros.



Stomacul astfel curatat se pune la fiert in 3 l de apa rece,impreuna cu oasele de vitel si o lingurita rasa de sare. Fierbe in 3-4 ore sau chiar mai mult.



Dupa circa 2 ore,se adauga zarzavatul si ceapa taiata in sferturi, fierbindu-se in continuare acoperite la foc mic, pina cind se moaie bine "burta", completind cu apa atunci cind aceasta scade.



Burta fiarta se scoate din supa, se taie fisii de 1/2 cm pe lungime, iar acestea in bucati lungi de 3-4 cm. Bucatile se pun in supa strecurata, completind cu apa cit dorim sa fie de deasa si lasind sa mai fiarba citeva clocote.



Se ia de pe foc, se sareaza, se acreste, dupa gust, cu zeama de lamiie, se drege fierbinte cu galbenus si smintina sau iaurt si se aromeaza cu frunzele mentionate taiate marunt. Se pun deasupra 2 liguri de untdelemn si usturoiul tocat (sau mai mult, dupa dorinta). In lipsa lamaii, ciorba se poate acri cu sare de lamaie, otet sau bors.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru

8 voturi    1 comentariu
5h
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE BURTA

CIORBA DE BURTA

Dezghetam burta, se pune la fiert in 4 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a

70 voturi    17 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    giag (Bucatar) , 29 iunie 2011

    e super buna reteta asta. eu mai am o reteta cu care niciodata nu dau gres. Chiar si cei carora nu le place ciorba de burta o apreciaza: uite aici: http://www.culinar.ro/retete/supe-si-ciorbe/supe-de-carne/ciorba-de-burta/34/1/6755/

  • Fara foto

    geo , 16 aprilie 2010

    nu acriti cu bors, numai zeama lamaie su otet

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Imi place tare mult ciorba de burta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      si eu fac.....

    • Fara foto

      Laura , 30 decembrie 2009

      Buna.Poate cineva sa o invete si pe Cristina putina gramatica? Va multumesc.

    • Fara foto

      titieanu79 , 08 decembrie 2009

      Esti cea mai tare .Sa stii ca sunt un mancator de ciorba de burta foarte pretentios dar reteta ta mi-a depasit cu mult asteptarile .Fara cuvinte ESTE DIVINA multumim.

    • Fara foto

      cristina , 10 octombrie 2009

      Buna, numele meu e cristina am 22 de ani si nu mie rusine sa zic k nam incercat niciodata sa mananc ciorba de burta, asta pana zilele trecute cand ma rugat logodnicu meu sa fac el fiind amator de ciorba de burta nestiind sa fac i-am zis nu ma pricep si mi-a zis sa ma interesez pe internet.cautand am gasit reteta lui ana-maria si am incercat-o pe-a ei...pot sa spun k mi-a iesit reusita si f buna la gust...recomnad si eu reteta ei. de acum am sa fac mai des...

    • Fara foto

      lulu , 05 octombrie 2009

      NICIODATA sa nu acriti ciorba de burta cu borsh ! e singura ciorba FARA borsh ! usturoiul si otetul ( zeama de lamaie ) se servesc in boluri, separat, la masa, si fiecare isi " drege " ciorba, in farfurie, in functie de gust !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Eu folosesc la acritul ciorbei de burta otet.

    • Fara foto

      Anamaria , 03 august 2009

      Mereu ma minunez cum de zice toata lumea ca e greu de pregatit... Eu nu-s in stare sa infasor sarmale, dar ciorba asta e usor de facut, daca nu va apucati voi sa curatati burta si sa o preparati - mereu folosesc burta deja curatata si taiata din comert, ca este foarte buna. Recomandare pentru cine are teama ca se taie ciorba. Bateti ouale bine si amestecati cu smantana - sa fie totul omogen. Dupa ce ati fiert ciorba, opriti focul, lasati sa stea 1 minut. Turnati apoi smantana oul incetisor in oala, amestecand bine ciorba in acelasi timp. Asa sigur nu se taie - si nu va faceti griji - oul nu va fi crud, ca se incheaga la vreo 70-75 de grade Celsius.

    • Fara foto

      dydy , 02 august 2009

      Foarte corecta reteta,multumim

    • Fara foto

      simona , 18 aprilie 2009

      Mi s-a taiat ciorba, ce sa fac? O arunc pe geam, ajutor!

    • Fara foto

      alina , 22 martie 2009

      Daca ciorba s-a taiat, cum o dreg.

    • Fara foto

      alexei , 01 martie 2009

      Si se vintura, puneti otet la inceput si in sos de smintina cu galbenus, si in ciorba, ca se poate taia. Oricum, cea mai adevarata reteta dintre toate.

    • Fara foto

      dan , 14 februarie 2009

      Sunt bucatar, vreti o reteta de ciorba super gustoasa?

    • Fara foto

      Alinutzu (Bucatar) , 05 februarie 2009

      Eu...sincer va spun mi se parea cea mai complicata mancare care am facut-o pana akuma :)) O fi ea usoara :D Am 19 ani si ma pricep la facut macare :D

    • Fara foto

      geo33bv , 08 decembrie 2008

      Da, super! A iesit super gustoasa!... Multumim de reteta.

    • Fara foto

      Daniel Zara , 04 decembrie 2008

      Am incercat reteta e f gustoasa si foarte multumit! Mii de multumiri celui care a postat-o pe net si mersi! Sunt o pers dificila, cel putin cu mincarea e cool !!!

    • Fara foto

      alexandru , 20 septembrie 2008

      Mult mai simplu daca se lasa peste noapte in apa cu otet in loc de frectia cu bicarbonat.

    • Gabriela Urucu

      Gabriela Urucu (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

      Super reteta..cred ca e super gustoasa abia astept s-o incerc si eu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

502 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg burta (curatata si apoi cintarita)
  • 1/2 kg zarzavat de supa (morcov
  • patrunjel
  • telina)
  • o ceapa mare (100 g)
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 1-2 galbenusuri
  • 100 ml smantana
  • cca. 300 g oase vitel
  • patrunjel
  • telina (frunze).

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

giag (Bucatar)

e super buna reteta asta. eu mai am o reteta cu care niciodata nu dau gres. Chiar si cei carora nu le place ciorba de burta o apreciaza: uite aici: http://www.culinar.ro/retete/supe-si-ciorbe/supe-de-carne/ciorba-de-burta/34/1/6755/

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de varza dulce cu afumatura