autor:

Felicia

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: Felicia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Felicia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2009

Ingrediente
1,5 kg burta,1 os de vita,o capatana de usturoi, morcovi mari,3 galbenuse de ou,400g smantana,otet,sare,gogosari murati

Dificultate: Medie Timp: 2h

13 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert osul de vita cu sare,separat se pune burta cu otet.Usturoiul se curata se marunteste si se pune intr-o farfurie cu apa peste el,se curata morcovul se rade marunt si se pune la calit in putin ulei.Cand sa fiert burta se strecoara si se pune in apa de pe osul de vita,se adauga gogosari murati taiati fideluta ca si burta,si se strecoara si apa de pe usturoi si uleiul de pe morcovi caliti,se acreste cu otet si se mai lasa sa dea cateva clocote.Dupa ce sa luat de pe foc se drege cu ouale si smantana subtiate cu apa.Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta spalata si curatata bine se pune la fiert cu putina sare, boabele de piper si legumele intregi

30 voturi    20 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Carnea cumparata din supermarket este curata si taiata. O scoatem din punga si o spalam in cateva

188 voturi    36 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dada , 20 noiembrie 2014

    Am manacat la restaurant ciorba de burta cu fasii de gogosar murat in ea si a fost delicioasa, deci te contrazic.

  • Fara foto

    Margot (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2014

    Nu se pune ardei sau gogosar in ciorba de burta!

  • Fara foto

    jeni (Bucatar) , 20 septembrie 2010

    BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUNA!!!!!!!!!!!!! AM PROBAT-O!

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      :)) De ce oamenii nu au ce face si se iau la cearta? Femeia asta a facut o ciorba de burta dupa gustul ei si i-a placut foarte mult si s-a deranjat sa o posteze sa va arate si voua reteta. Nu vad care e greseala... Daca avem vreun maestru bucatar pe aici este rugat sa afirme daca e sau nu catastrofa culinara, iar daca nu avem..abtineti-va de la comentarii rautacioase...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Cu toate comentariile,contradictiile ....aceasta ciorba de burta arata foarte bine...

    • Fara foto

      Michael , 14 ianuarie 2010

      @Alex Sighetu Marmatiei, 12 ianuarie 2010 In loc sa persecuti in asa hal limba romana, mai bine iti vezi de manelele dumitale si lasa-l sa se odihneasca in pace pe Pruteanu, care s-a luptat cu morile de vant!

    • Fara foto

      Alex Sighetu Marmatiei , 12 ianuarie 2010

      Super ciorba cat despre ortografia mai lasatio nu fiti asa de experti an ce-le ale GRAMATICI nu-ti fi voi mostenitori lui Pruteanu

    • Fara foto

      Michael , 10 ianuarie 2010

      ...felicia din 26 iulie 2009, reteta de mai sus este o catastrofa culinara dar te rog, nu te lega de ortografie, ca patesti ca mine! Iti vor sari toate agramatele in cap si te vor acuza ca esti vanatoare de greseli! Si nu uita sa lasi un spatiu dupa punct sau virgula, daca tot suntem la capitolul ortografie!

    • Fara foto

      ciprian , 09 ianuarie 2010

      ciolanul de vita sa aiba si vreo 3-400 de grame de carne pe el....cand e fiarta se taie marunt si se pune tot in ciorba si vreo 2-3 cartofi fierti si pasati in aceeasi zeama...nu strica...smantana si ouale de preferinta sa fie de la tara....dupa ce le amestecam racim un pic de zeama intr-un castron si adaugam incet...si din ce in ce mai calda zeama....daca nu facem asta o sa taiem smantana si oul ca pe maioneza....usturoiul nu il puneti direct in ciorba....e mai bun sa puna fiecare cand serveste in farfurie....nu am vazut nicaieri ardeiul iute..atat de important...Multumim..in rest este ok.. pofta intinsa!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Îmi place ciorba de burtă!

    • Fara foto

      felicia , 26 iulie 2009

      S a fiert,s a luat -ortografia

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      Îmi e cea mai dragă Ciorbă!!! E preferata mea.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 30 mai 2009

      Merge si un ardei iute linga.... Yammi-yammi ce buna e !!!

    • alina-olimpia

      alina-olimpia (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      Imi place si mie ciorba de burta, insa nu am mancat asa cum o faci tu am incercat-o si a iesit foarte buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

13 voturi

Ingrediente

  • 1,5 kg burta,1 os de vita,o capatana de usturoi, morcovi mari,3 galbenuse de ou,400g smantana,otet,sare,gogosari murati

Raporteaza reteta

Retete
de Felicia
Tort de frisca cu banane

Tort de frisca cu banane

Se bate frisca foarte bine cu intaritorul si zaharul vanilat,cand este gata se imparte in doua parti.O

15 voturi    9 comentarii
30 min
Torturi
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Se pune carnea de pui la fiert cu vegeta,legumele se taie cubulete si se pun la calit.Dupa ce sunt

9 voturi    6 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Bilute cu cocos

Bilute cu cocos

Se amesteca bine toate ingredientele apoi se fac bilute in palmi,se dau prin nuca de cocos si se

8 voturi    5 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Dada

Am manacat la restaurant ciorba de burta cu fasii de gogosar murat in ea si a fost delicioasa, deci te contrazic.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de mazare cu galuste