autor:

blonda m1k

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: blonda m1k (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: blonda m1k (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
700 g burta de vacuta, 2 morcovi, 1 legatura patrunjel, 1 ceapa, 1/2 gogosar in otet, 3-4 catei mari de usturoi, 300 g smantana, 2 oua, 60-70 ml otet 6%

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet.
Se fierbe burta la foc mediu pana se inmoaie, cam 2 ore. Se scoate si se taie fasii de 5 cm lungime si 1 cm latime.
Se curata legumele si se pun la fiert alaturi de fasiile de burta. Se potriveste de sare. Se face mujdeiul din usturoi cu putina zeama de ciorba.
Dupa ce ati fiert legumele le scoateti si puneti otetul si gogosarul taiat cubulete. O mai fierbeti inca 5-10 minute. Se adauga mujdeiul.
Smantana se amesteca foarte bine cu cele 2 oua batute. Se stinge focul si se adauga in ciorba amestecand continuu ca sa nu se �branzeasca\" .
Se serveste fierbinte cu putin patrunjel tocat si ardei iute in otet. Pe masa, alaturi de ciorba se poate pune smantana, mujdei si otet pentru a obtine gustul dorit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta dietetica

Ciorba de burta dietetica

Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si

4 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru

11 voturi    1 comentariu
5h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    La fel o pregatesc si eu dar folosesc smantana pentru frisca.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

    Aceeasi reteta ca a Laurei Chirica, Ana catalina focsa.Alo? ce e aici?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 700 g burta de vacuta
  • 2 morcovi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1/2 gogosar in otet
  • 3-4 catei mari de usturoi
  • 300 g smantana
  • 2 oua
  • 60-70 ml otet 6%

Raporteaza reteta

Retete
de blonda m1k
Bomboane Rafaelo

Bomboane Rafaelo

Mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si

137 voturi    9 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Desteapta

Prajitura Desteapta

Untul se taie bucatele si se topeste in cateva linguri de lapte, impreuna cu zaharul, fie la foc

78 voturi    31 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Foaia : Se amesteca zaharul cu untul apoi se pune faina, se framanta pana se incorporeaza, iar

6 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

La fel o pregatesc si eu dar folosesc smantana pentru frisca.

Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

102 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

44 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE LEGUME