autor:

blonda m1k

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: blonda m1k (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: blonda m1k (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
700 g burta de vacuta, 2 morcovi, 1 legatura patrunjel, 1 ceapa, 1/2 gogosar in otet, 3-4 catei mari de usturoi, 300 g smantana, 2 oua, 60-70 ml otet 6%

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet.
Se fierbe burta la foc mediu pana se inmoaie, cam 2 ore. Se scoate si se taie fasii de 5 cm lungime si 1 cm latime.
Se curata legumele si se pun la fiert alaturi de fasiile de burta. Se potriveste de sare. Se face mujdeiul din usturoi cu putina zeama de ciorba.
Dupa ce ati fiert legumele le scoateti si puneti otetul si gogosarul taiat cubulete. O mai fierbeti inca 5-10 minute. Se adauga mujdeiul.
Smantana se amesteca foarte bine cu cele 2 oua batute. Se stinge focul si se adauga in ciorba amestecand continuu ca sa nu se �branzeasca\" .
Se serveste fierbinte cu putin patrunjel tocat si ardei iute in otet. Pe masa, alaturi de ciorba se poate pune smantana, mujdei si otet pentru a obtine gustul dorit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta a la Doina

Ciorba de burta a la Doina

Se presara burta cu bicarbonat, se freaca putin cu mana si se toarna peste ea otetul. Se va forma

102 voturi    18 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Daca folositi burta proaspata ,aceasta se spala,se curata bine de grasime,de pielite si se freaca

47 voturi    8 comentarii
2h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

    La fel o pregatesc si eu dar folosesc smantana pentru frisca.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 16 iulie 2009

    Aceeasi reteta ca a Laurei Chirica, Ana catalina focsa.Alo? ce e aici?

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 700 g burta de vacuta
  • 2 morcovi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1/2 gogosar in otet
  • 3-4 catei mari de usturoi
  • 300 g smantana
  • 2 oua
  • 60-70 ml otet 6%

Raporteaza reteta

Retete
de blonda m1k
Bomboane Rafaelo

Bomboane Rafaelo

Mixam untul impreuna cu zaharul pudra pana obtinem o spuma, adaugam laptele praf, nuca de cocos si

124 voturi    8 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Desteapta

Prajitura Desteapta

Untul se taie bucatele si se topeste in cateva linguri de lapte, impreuna cu zaharul, fie la foc

74 voturi    31 comentarii
1h
Prajituri
Tarta cu fructe

Tarta cu fructe

Foaia : Se amesteca zaharul cu untul apoi se pune faina, se framanta pana se incorporeaza, iar

6 voturi    4 comentarii
1h 40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

La fel o pregatesc si eu dar folosesc smantana pentru frisca.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE PUI A LA GREC