autor:

sarbu

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: sarbu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sarbu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 aprilie 2009

Ingrediente
Pentru 10 portii:, - 1 kg.burta de vita (preferabil prefiarta, se gaseste in toate magazinele mai mari), - 4-5 morcovi, - 2-3 patrunjei, - 600-700 gr. oase de vita, - 2 cepe, - 400 gr. smantana, - 200 gr. smantana dulce de gatit, - cativa catei de usturoi, - un ardei iute, - sare piper, - ulei

Dificultate: Medie Timp: 4h

4 voturi

Mod de preparare

Daca nu avem burta prefiarta, atunci curatam burta bine si o punem la fiert cu o ceapa si putina sare, timp de aproximativ 4 ore.In alta oala punem oasele de vita la fiert cu putina sare - se fierbe cca 2 ore.Intre timp curatam zarzavaturile si dam pe razatoare un morcov lasam separat, ceapa o taiem cubulete mici. Calim ceapa la care adaugam morcovii si patrunjelul, cand este calit adaugam supa de oase de vita, sare, piper, usturoi, ardei iute dupa gust.
Lasam sa fiarba putin, intrte timp morcovul care a ramas il dam pe razatoare marunt si il punem la calit in putin ulei. Cand este gata il punem de o parte, in baza de ciorba de burta care fierbe adaugam fasiile de burta.(daca burta este prefiarta atunci este taiata gata, iar daca este din burta cumparata la carmangerie atunci trebuie taiata fisii lungime 5cm. si latime 1cm.)Se lasa sa fiarba totul aproximativ jumate de ora dupa care se amesteca cele 2 feluri de smantana si se bat cu telul, se pun cateva polonice de ciorba peste smantana si apoi totul se toarna in oala . Morcovul calit separat se adauga si el (pentru ca ciorba de burta sa aiba o culoare galbuie placuta) se lasa sa dea un clocot, se potriveste gustul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se face o supa din osul de vita,zarzavaturi,piperul boabe si frunza de dafin.Cand supa este gata

10 voturi    9 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta pentru incepatori

Ciorba de burta pentru incepatori

Se pune osul la fiert si se mai completeaza din cand in cand cu apa.knd este aprope fiert se adauga

14 voturi    3 comentarii
5h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 iunie 2010

    Asa o fac si eu doar ca nu folosesc oase de vita, doar burta si restul ingredientelor.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoasa!

  • nasea alina

    nasea alina (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2009

    Idem comentariu precedent. Profesionist(a).

Dificultate

Medie

Timp

4h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii:
  • - 1 kg.burta de vita (preferabil prefiarta
  • se gaseste in toate magazinele mai mari)
  • - 4-5 morcovi
  • - 2-3 patrunjei
  • - 600-700 gr. oase de vita
  • - 2 cepe
  • - 400 gr. smantana
  • - 200 gr. smantana dulce de gatit
  • - cativa catei de usturoi
  • - un ardei iute
  • - sare piper
  • - ulei

Raporteaza reteta

Retete
de sarbu
Cevapi (mici)

Cevapi (mici)

Carnea tocata se framanta bine cu mana apoi se pune la frigider cateva ore ( cel mai bine este de

12 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Frigarui Haiducesti

Frigarui Haiducesti

Carnea se taie cubulete 3 x 3 cm. Se sareaza, se pune boia peste si se lasa la frigider cateva ore. Cubuletele

11 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ficat in Osanza

Ficat in Osanza

Se feliaza ficatul in felii de 1-1,5 cm.Luam o bucata de osanza de trei ori mai mare decat felia

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Asa o fac si eu doar ca nu folosesc oase de vita, doar burta si restul ingredientelor.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE SALATA CU PAPARADA