Daca nu avem burta prefiarta, atunci curatam burta bine si o punem la fiert cu o ceapa si putina sare, timp de aproximativ 4 ore.In alta oala punem oasele de vita la fiert cu putina sare - se fierbe cca 2 ore.Intre timp curatam zarzavaturile si dam pe razatoare un morcov lasam separat, ceapa o taiem cubulete mici. Calim ceapa la care adaugam morcovii si patrunjelul, cand este calit adaugam supa de oase de vita, sare, piper, usturoi, ardei iute dupa gust.
Lasam sa fiarba putin, intrte timp morcovul care a ramas il dam pe razatoare marunt si il punem la calit in putin ulei. Cand este gata il punem de o parte, in baza de ciorba de burta care fierbe adaugam fasiile de burta.(daca burta este prefiarta atunci este taiata gata, iar daca este din burta cumparata la carmangerie atunci trebuie taiata fisii lungime 5cm. si latime 1cm.)Se lasa sa fiarba totul aproximativ jumate de ora dupa care se amesteca cele 2 feluri de smantana si se bat cu telul, se pun cateva polonice de ciorba peste smantana si apoi totul se toarna in oala . Morcovul calit separat se adauga si el (pentru ca ciorba de burta sa aiba o culoare galbuie placuta) se lasa sa dea un clocot, se potriveste gustul.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii