autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: seba (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: seba (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
Pt. o oala de 8 -10 kg, -2-3 bucati oase de vita, preferabil cu maduva cat sa incapa pe fundul oalei, -2-3 kg burta de vita- preferabil prefiarta congelata, fideluta., -1,5-2 Kg smantana, -10 galbenusuri de ou, -2 morcovi potriviti, -2 cepe potrivite, -3 capatani usturoi, -1 bucata telina potrivita, -3-4 felii gogosari culoare rosie in otet, -1 pahar de vin mic otet, -1 pahar tuica ulei

Dificultate: Medie Timp: 5h

8 voturi

Mod de preparare

Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru preparat ciorba se dau la fiert, oala va fi aproape plina cu apa.

Cand a inceput sa scada un pic se pun: cepele, 1 morcov, telina si usturoiul curatat, toate intregi

Cand au fiert legumele, se scot si se adauga burta de vita (decongelata din timp)

Dupa ce a scazut aproape jumatate si zeama devine consistenta si un pic lipicioasa ( aproape ca la piftie) se va scoate si oasele si se va adauga morcovul ramas dat prin razatoare si usturoiul pisat, dupa ce in prealabil au fost calite in ulei si stinse cu o lingura de otet si un polonic de zeama.

Cand sant aproape fierte se adauga gogosarul rosu taiat cubulete, pentru desing.

Cand au fiert legumele calite se da focul incet, se lasa sa se potoleasca din fiert zeama si se va turna smantana, dupa ce in prealabil a fost amestecata cu galbenusurile de ou, otetul ramas si doua polonice de zeama din oala.

Amestecul de smantana se va turna usor si se va amesteca continuu pana va fi adaugata toata

Se mai lasa cca. 5-10 minute, timp in care se potriveste de sare, dupa care se ia de pe foc.

Se serveste calda, cu mujdei de usturoi, otet, piper si ardei iute

Daca este necesar in timpul fierberii se poate se poate spumuii sau adauga apa calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta spalata si curatata bine se pune la fiert cu putina sare, boabele de piper si legumele intregi

30 voturi    20 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se face o supa din osul de vita,zarzavaturi,piperul boabe si frunza de dafin.Cand supa este gata

10 voturi    9 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Arata tare bine..Imi place tare mult ciorba de burta...

Dificultate

Medie

Timp

5h

8 voturi

Ingrediente

  • Pt. o oala de 8 -10 kg
  • -2-3 bucati oase de vita
  • preferabil cu maduva cat sa incapa pe fundul oalei
  • -2-3 kg burta de vita- preferabil prefiarta congelata
  • fideluta.
  • -1,5-2 Kg smantana
  • -10 galbenusuri de ou
  • -2 morcovi potriviti
  • -2 cepe potrivite
  • -3 capatani usturoi
  • -1 bucata telina potrivita
  • -3-4 felii gogosari culoare rosie in otet
  • -1 pahar de vin mic otet
  • -1 pahar tuica ulei

Raporteaza reteta

Retete
de seba
Lasagna cu carne

Lasagna cu carne

Sosul de rosii - se incinge circa 3-4 minute in ulei ceapa maruntita, morcovul si telina cubulete

16 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata tare bine..Imi place tare mult ciorba de burta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare