autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: seba (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: seba (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2009

Ingrediente
Pt. o oala de 8 -10 kg, -2-3 bucati oase de vita, preferabil cu maduva cat sa incapa pe fundul oalei, -2-3 kg burta de vita- preferabil prefiarta congelata, fideluta., -1,5-2 Kg smantana, -10 galbenusuri de ou, -2 morcovi potriviti, -2 cepe potrivite, -3 capatani usturoi, -1 bucata telina potrivita, -3-4 felii gogosari culoare rosie in otet, -1 pahar de vin mic otet, -1 pahar tuica ulei

Dificultate: Medie Timp: 5h

8 voturi

Mod de preparare

Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru preparat ciorba se dau la fiert, oala va fi aproape plina cu apa.

Cand a inceput sa scada un pic se pun: cepele, 1 morcov, telina si usturoiul curatat, toate intregi

Cand au fiert legumele, se scot si se adauga burta de vita (decongelata din timp)

Dupa ce a scazut aproape jumatate si zeama devine consistenta si un pic lipicioasa ( aproape ca la piftie) se va scoate si oasele si se va adauga morcovul ramas dat prin razatoare si usturoiul pisat, dupa ce in prealabil au fost calite in ulei si stinse cu o lingura de otet si un polonic de zeama.

Cand sant aproape fierte se adauga gogosarul rosu taiat cubulete, pentru desing.

Cand au fiert legumele calite se da focul incet, se lasa sa se potoleasca din fiert zeama si se va turna smantana, dupa ce in prealabil a fost amestecata cu galbenusurile de ou, otetul ramas si doua polonice de zeama din oala.

Amestecul de smantana se va turna usor si se va amesteca continuu pana va fi adaugata toata

Se mai lasa cca. 5-10 minute, timp in care se potriveste de sare, dupa care se ia de pe foc.

Se serveste calda, cu mujdei de usturoi, otet, piper si ardei iute

Daca este necesar in timpul fierberii se poate se poate spumuii sau adauga apa calda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba falsa de burta

Ciorba falsa de burta

Se curata zarzavatul, se pune la fiert in 4 litri de apa cu sare si dupa ce a fiert se trece pe razatoarea

6 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Inainte sa va ofer secretul ciorbei de burta , trebuie sa specific cateva lucruri, pentru ca m-am

27 voturi    13 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Arata tare bine..Imi place tare mult ciorba de burta...

Dificultate

Medie

Timp

5h

8 voturi

Ingrediente

  • Pt. o oala de 8 -10 kg
  • -2-3 bucati oase de vita
  • preferabil cu maduva cat sa incapa pe fundul oalei
  • -2-3 kg burta de vita- preferabil prefiarta congelata
  • fideluta.
  • -1,5-2 Kg smantana
  • -10 galbenusuri de ou
  • -2 morcovi potriviti
  • -2 cepe potrivite
  • -3 capatani usturoi
  • -1 bucata telina potrivita
  • -3-4 felii gogosari culoare rosie in otet
  • -1 pahar de vin mic otet
  • -1 pahar tuica ulei

Raporteaza reteta

Retete
de seba
Lasagna cu carne

Lasagna cu carne

Sosul de rosii - se incinge circa 3-4 minute in ulei ceapa maruntita, morcovul si telina cubulete

16 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
valentina ionita

valentina ionita (Chef de cuisine)

Arata tare bine..Imi place tare mult ciorba de burta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu taitei de casa