Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru preparat ciorba se dau la fiert, oala va fi aproape plina cu apa.
Cand a inceput sa scada un pic se pun: cepele, 1 morcov, telina si usturoiul curatat, toate intregi
Cand au fiert legumele, se scot si se adauga burta de vita (decongelata din timp)
Dupa ce a scazut aproape jumatate si zeama devine consistenta si un pic lipicioasa ( aproape ca la piftie) se va scoate si oasele si se va adauga morcovul ramas dat prin razatoare si usturoiul pisat, dupa ce in prealabil au fost calite in ulei si stinse cu o lingura de otet si un polonic de zeama.
Cand sant aproape fierte se adauga gogosarul rosu taiat cubulete, pentru desing.
Cand au fiert legumele calite se da focul incet, se lasa sa se potoleasca din fiert zeama si se va turna smantana, dupa ce in prealabil a fost amestecata cu galbenusurile de ou, otetul ramas si doua polonice de zeama din oala.
Amestecul de smantana se va turna usor si se va amesteca continuu pana va fi adaugata toata
Se mai lasa cca. 5-10 minute, timp in care se potriveste de sare, dupa care se ia de pe foc.
Se serveste calda, cu mujdei de usturoi, otet, piper si ardei iute
Daca este necesar in timpul fierberii se poate se poate spumuii sau adauga apa calda.
Reteta de salata de pui cu telina si maioneza. Salata de pui cu telina si maioneza reteta simpla. Retete de aperitive. Retete...
Salata de pui cu telina si maionezaReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii