autor:

Maria Lupean

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

Ciorba de burta

Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Lupean (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 iulie 2009

Ingrediente
-3lb de burta curatata, -2 morcovi, -1 ceapa, -leustean verde,sare,piper,otet,usturoi, -smantina, -2 oua, -os de vita

Dificultate: Redusa Timp: 2h 45 min

162 voturi

Mod de preparare

Se fierbe burta cam pe jumatate, se scoate si se taie feliute subtiri apoi se fierbe mai departe. Eu schimb apa si pun si ceapa intreaga ca sa inmoaie un pic burta. Se pune si osul bine spalat sa fiarba cu burta. Se adauga morcovul ras si se fierbe bine burta. Dupa ce s-a fiert se adauga usturoiul zdrobit, leusteanul maruntit. Se amesteca galbenusele de la oua cu smantina si se adauga la ciorba. Se serveste cu ardei iute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba falsa de burta

Ciorba falsa de burta

Se curata zarzavatul, se pune la fiert in 4 litri de apa cu sare si dupa ce a fiert se trece pe razatoarea

5 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Rasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura

48 voturi    8 comentarii
4h
Borsuri si Ciorbe
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Tony , 10 mai 2017

    Simplu si la obiect

  • Fara foto

    Doru , 24 octombrie 2016

    Eu stiam ca mai intai se fierb oasele de vita. Daca se poate, la foc mic. Evident, fara verdeata la final. si ar mai fii si altele...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2013

    E foarte buna!

    • titza

      titza (Chef de cuisine) , 25 octombrie 2010

      Sa ne spui si noua ce unitati de masura ai folosit! De exemplu "3lb de burta". Desigur nu toti cunosc masurile anglo-saxone. Si ce cauta aici leusteanul?

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 16 iunie 2010

      si ce bine arata ...felicitari

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Arata foarte bine! Pun o poza si eu.

    • Fara foto

      Grozavescu Tyna , 20 martie 2010

      E ciorba mea preferata,o bunatate!

    • Fara foto

      Larysa (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Eu dupa parerea mea nu as pune leustean in ciorba si eu fac ciorba de burta cu smantana si doua galbenuse de ou in ea....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      O bunatate...

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Foarte aspectuoasa.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Imi place tare mult ciorba de burta...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      O bunatate.Felicitari pentru aranjament,mai mare dragul sa mananci din asa farfurii aspectuase.Sunt sigura ca este tare gustoasa.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      La cât timp avem să stăm în bucătărie, consider că şi reţeta pe fugă ete adecvată la vremurile de acum.

    • Fara foto

      lulucea , 07 august 2009

      Aceasta reteta,o consider,reteta pe fuga,adevarata ciorba de burta,cu un gust foarte bun,se face,cu mult diferit,dar,pana la urma,fiecare cu gustul personal.Oricum,la ciorba de burta,in nici un caz,nu se pune leustean.

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 25 iulie 2009

      Este foarte buna reteta. Eu cumpar burta prefiarta, sa scap mai repede (stiu ca nu are acelasi gust).

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 45 min

162 voturi

Ingrediente

  • -3lb de burta curatata
  • -2 morcovi
  • -1 ceapa
  • -leustean verde,sare,piper,otet,usturoi
  • -smantina
  • -2 oua
  • -os de vita

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Lupean
SUPA DE ROSII CU MARAR

SUPA DE ROSII CU MARAR

Intr-o oala se pun la fiert rosiile, ceapa, supa de pui, pasta de rosii, sarea si piperul. Dupa

58 voturi    7 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Avocado Spicy Dip

Avocado Spicy Dip

1- se zdrobeste avocado cu furculita 2- se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine. Acoperit

59 voturi    4 comentarii
20 min
Aperitive
Greta Garbo

Greta Garbo

Se framinta toate ingrdientele uscate. Aluatul se imparte in 4 parti. Se intinde o foaie in tava

95 voturi    15 comentarii
1h
Prajituri

Tony

Simplu si la obiect

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de curcan
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania