Reteta postata pe: 09 august 2009
Ingrediente
1 kg burta de vita fideluta(congelata din comert), 3 morcovi, 2 radacini patrunjel, o ceapa intreaga(care dupa fierbere se scoate), 2 foi dafin, 10 boabe piper, 7 catei de usturoi, 2 linguri de otet sau mai mult, dupa gust, 3 galbenusuri, 250 g smantana, 1 lingura de sare(mai completati daca va place mai sarat) 4 l apa si patrunjel verde tocat marunt.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 10 min
Mod de preparare
Dezghetam burta, se pune la fiert in 4 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a scazut. Adaugam zarzavatul curatat, taiat marunt, continuam fierberea completa a zarzavatului, adaugam sare, otet si usturoiul pisat, apoi luam oala de pe foc. Separat, batem bine galbenusurile cu smantana si amestecam incet cu zeama din oala. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde presarat in farfurie, alaturi de ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE BURTA" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si
4 voturi
0 comentarii
1h 10 min
Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru
11 voturi
1 comentariu
5h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011
Da Eugen iese intotdeauna, deci am trecut testul. Mai nou, blenduiesc zarzavatul, ciorba este consistenta, iar familia tot mai multumita.
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011
Daca ti-a iesit, ai trecut un test mai greutz al gastronomiei.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Sotului si fiului nostru, le place tare mult, gatesc destul de des ciorba de burta.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Un deliciu...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010
Bun,bun,bun...Imi place tare mult ciorbita de burta...
burdulea maria elena , 26 ianuarie 2010
Medi, te astept cu tot dragul.
Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010
In primul rind ,ai votul meu 5 cu felicitari si in al 2-lea mi-ai facut o poftaaaa.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
Lenutica, arata foarte bine........pot veni si eu la tine la masa?
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010
O bunatate,mi-ai dat o idee pentru saptamana care vine,nu am mai facut de mult.Felicitari.
angy (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010
Foarte buna si cu aspect de ciorbita de burta!exact in modul acesta o prepar si eu,dar nu folosesc foi de dafin.Cu prima ocazie am sa vad diferenta.Aveti votul meu!
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009
Bună, bună! Arată super!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009
E una din preferatele mele.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009
Doamne ce pofta mi-ai facut,de spatamana viitoare am voie sa fac ciorbe,ca m-au ametit baietii mei cu supele reci,asa ca o sa fac ciorbita de burta.Felicitari.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 august 2009
Arata super bine! cred ca si gustul a fost pe masura.Felicitari!