autor:

burdulea maria elena

» » , Borsuri si Ciorbe, Retete de Craciun

CIORBA DE BURTA

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2009

Ingrediente
1 kg burta de vita fideluta(congelata din comert), 3 morcovi, 2 radacini patrunjel, o ceapa intreaga(care dupa fierbere se scoate), 2 foi dafin, 10 boabe piper, 7 catei de usturoi, 2 linguri de otet sau mai mult, dupa gust, 3 galbenusuri, 250 g smantana, 1 lingura de sare(mai completati daca va place mai sarat) 4 l apa si patrunjel verde tocat marunt.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

70 voturi

Mod de preparare

Dezghetam burta, se pune la fiert in 4 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a scazut. Adaugam zarzavatul curatat, taiat marunt, continuam fierberea completa a zarzavatului, adaugam sare, otet si usturoiul pisat, apoi luam oala de pe foc. Separat, batem bine galbenusurile cu smantana si amestecam incet cu zeama din oala. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde presarat in farfurie, alaturi de ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE BURTA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta bihoreana

Ciorba de burta bihoreana

Rasolul de vita il pun la fiert cu putina sare, il spumez si adaug : morcovii, radacinile de patrunjel,

16 voturi    3 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta a la Doina

Ciorba de burta a la Doina

Se presara burta cu bicarbonat, se freaca putin cu mana si se toarna peste ea otetul. Se va forma

102 voturi    18 comentarii
2h 15 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lix Ivanoiu (Bucatar) , 06 ianuarie 2015

    Nu am mai mancat de ceva vreme ciorba de burta facuta in casa, asa ca o sa fac cat de curand si eu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    Lucia asa este merge de minune cu ardei iute.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    O bunatate... si mai ales cu ardei iute! mmmmmm foarte gustos!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Da Eugen iese intotdeauna, deci am trecut testul. Mai nou, blenduiesc zarzavatul, ciorba este consistenta, iar familia tot mai multumita.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

      Daca ti-a iesit, ai trecut un test mai greutz al gastronomiei.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Sotului si fiului nostru, le place tare mult, gatesc destul de des ciorba de burta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Un deliciu...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Bun,bun,bun...Imi place tare mult ciorbita de burta...

    • Fara foto

      burdulea maria elena , 26 ianuarie 2010

      Medi, te astept cu tot dragul.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      In primul rind ,ai votul meu 5 cu felicitari si in al 2-lea mi-ai facut o poftaaaa.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Lenutica, arata foarte bine........pot veni si eu la tine la masa?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2010

      O bunatate,mi-ai dat o idee pentru saptamana care vine,nu am mai facut de mult.Felicitari.

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Foarte buna si cu aspect de ciorbita de burta!exact in modul acesta o prepar si eu,dar nu folosesc foi de dafin.Cu prima ocazie am sa vad diferenta.Aveti votul meu!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Bună, bună! Arată super!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2009

      E una din preferatele mele.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Doamne ce pofta mi-ai facut,de spatamana viitoare am voie sa fac ciorbe,ca m-au ametit baietii mei cu supele reci,asa ca o sa fac ciorbita de burta.Felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 26 august 2009

      Arata super bine! cred ca si gustul a fost pe masura.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

70 voturi

Ingrediente

  • 1 kg burta de vita fideluta(congelata din comert)
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • o ceapa intreaga(care dupa fierbere se scoate)
  • 2 foi dafin
  • 10 boabe piper
  • 7 catei de usturoi
  • 2 linguri de otet sau mai mult
  • dupa gust
  • 3 galbenusuri
  • 250 g smantana
  • 1 lingura de sare(mai completati daca va place mai sarat) 4 l apa si patrunjel verde tocat marunt.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Lix Ivanoiu (Bucatar)

Nu am mai mancat de ceva vreme ciorba de burta facuta in casa, asa ca o sa fac cat de curand si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu tarhon