autor:

dicarmencitta1957

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 octombrie 2009

Ingrediente
2 kg carne de burta curata, 300 gr smantana, 3 galbenusuri de ou, 3 morcovi, 2 radacini de pastarnac, 1 telina, 1 ceapa rosie, 1 ardei gras, 1 gogosar, optional otet sau suc stors de la o lamaie, sare, piper proaspat macinat, putina menta uscata.

Dificultate: Redusa Timp: 2h

188 voturi

Mod de preparare

Carnea cumparata din supermarket este curata si taiata. O scoatem din punga si o spalam in cateva ape dupa care o punem la fiert circa 30 - 40 de minute.

Separat curatam tot zarzavatul, il punem la fiert cam 45 de minute si apoi il pasam (eu una nu il pasez, il tai la o dimensiune de 2 cm).

Dupa ce au fiert si carnea si legumele, le punem intr-o oala de 6 l. Amestecam smantana cu cele 3 galbenusuri de ou intr-un castron separat. Punem un polonic de ciorba si o amestecam ca sa nu faca cocoloase (putin, cate putin, punem din ciorba peste smantana si ou).

Cand este gata ciorba, punem capacul si o lasam sa se odihneasca. Este o ciorba foarte gustoasa si o putem servi cu otet sau acrita cu zeama de lamaie. Se poate servi si cu un ardei iute. Cine nu doreste otet,sau lamaie, poate sa o manance dulce, adica neacrita.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Rasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura

48 voturi    8 comentarii
4h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta cu legume frulate

Ciorba de burta cu legume frulate

Se pune la fiert cu 2 litri de apa si sare, burta impreuna cu osul, timp de 30 minute,dupa care adaugam

7 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 36 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valentina , 27 februarie 2016

    Si usturoiul???

  • Fara foto

    Radu Si Viorica Ignat , 26 iulie 2015

    unde sut oasele de vita rasol de vita

  • Fara foto

    Silica Stroe , 30 septembrie 2014

    am facut ,dar nu are acelasi gust ca acasa ,smantana aici nu este ca la noi

    • Fara foto

      Nimeni Si Nimic , 15 iulie 2014

      o sa incerc si eu s-o fac acum, vad ce iese :)

    • Fara foto

      Liviu Gheorghina , 09 martie 2014

      A iesit foarte buna,dar acrita cu otet si cu ardei iute.

    • Fara foto

      Mary Alex , 21 februarie 2014

      gustos

    • Fara foto

      Aurica (Bucatar) , 11 decembrie 2013

      o ciorba foarte buna, gustoasa si sanatoasa, arata bine si deja imi e pofta de o portie :D

    • Maria Lupean

      Maria Lupean (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2011

      Felicitari, este una dintre ciorbele favorite la noi in familie. Am fost in vizita in romania chiar saptamina trecuta si la orice restaurant am mancat sotul meu a ales ciorba de burta ca sa se sature(zicea el) :)....dar ce credeti ca gatesc azi? ciorba de burta. Oricum imi face placere sa o gatesc chiar daca la multi dintre comentatori li se par retetele noastre ciudate si nu cum fac ei. Felicitari inca odata Carmen ciorbata ta arata tare bine. toate cele bune tuturor prietenilor mei din familia gustos.ro.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2011

      Tare-i buna ciorba asta Carmen...mai ales cu ardei iute. Tu nu pui usturoi deloc ??? Eu pun destul de mult.... Bravo tie !

    • Fara foto

      ionescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2010

      Pentru o culoare deosebita, si deasemeni, un gust de exceptie, eu unul as recomanda , doi morcovi rasi, prajiti in un strop de ulei, pina se inroseste uleiul, mestecand in continuu. Dupa, se toarna peste ciorbica, numai uleiul. :)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      E tare gustoasa, chiar zilele astea am gatit aceasta ciorba.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Arata foarte bine !

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

      Arata foarte bine !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Arata tare bine...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Foarte gustoasa, la fel gatesc si eu, doar ca folosesc 1 kg de burta, cantitate mai mica. Oricum e delicioasa!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata foarte bine ciorbita !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Si eu prepar ciorba de burta de regula numai din burta de vita...Cand doresc sa prepar ciorba de burta frantuzeasca atunci adaug si un os de vita...Arata super ciorbita ta...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Di.MoDi,am sa iau aminte la viitoarele ciorbe cu lingura de sfecla,cred ca ii va da o culoare tare frumoasa si pe deasupra si un gust special.Eu am unul din fii mei cu probleme la stomac si nu prea pot sa pun ingrediente care ii fac rau,dar acesta cu sofranul si sfecla nu are ce sa-i faca rau.Multumesc,sfaturile tale sunt binevenite oricand.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Draga Panseluta,fiecare este liber sa-si faca ciorba de burta cum ii se pare mai buna, de aceea exista si o zicala '''cate obiceie,atatea bordeie'''Noua asa ne place.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      impreuna cu burta se pune si un os de vita cu asa zisa sita(adica sa aiba partea de la incheietura),pentru ca osul acesta va elibera gelatina care ii va da consistenta specifica.in nici un caz nu se pune faina.legumele se pun in bucati mari,pentu ca dupa ce burta e fiarta,aceste legume se arunca pur si simplu ptr ca sunt impregnate cu gustul de burta,foarte pregnant.ca si condimente:sare,boabe de piper,foi de dafin si la sfarsit(dupa ce am inchis focul) neaparat usturoiul zdrobit,1-2 capatani,depinde de cantitatea de lichid.ciorba fiind si asa consistenta nu are nevoie sa fie dreasa cu oua.doar cu smantana si otet.se drege cu ou in cazul in care nu ai smantana.

    • Fara foto

      Di.MoDi (Maestru bucatar) , 13 ianuarie 2010

      Bunica, nu-i facea "liezon" ci o "dregea" pe romaneşte :D Şi mai adăuga şi o linguriţă de muştar, să vedeţi ce gust deosebit îi conferă ! Sfatul acesta e valabil si la dresul ciorbei din carne de viţel sau al celei de peşte. Pentru culoare, înlocuiţi zarzavatul călit cu un vârf de cuţit de şofran sau o lingură de sfeclă roşie rasă, ca s-o poată consuma şi bolnavii de stomac, fără probleme.

    • Fara foto

      dan , 04 ianuarie 2010

      incercati sa puneti si o lingura de faina de grau cand bateti ouale !

    • Fara foto

      ana , 30 noiembrie 2009

      am gustat ciorba de burta ,sa fiu sincera nu mia placut deloc, dar nu facuta de mine chiar de o romanca

    • Fara foto

      carmen_roa (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2009

      Retete sunt multe,si cu oul intreg si doar cu galbenusuri,un singur lucru nu trebuie uitat ;se adauga otetul in zeama de burta,inainte de a pune liezonul,asa nu ai nici un fel de probleme,poti sta linistita ca nu se va taia. Indiferent cum pregatiti aceasta ciorba eu sunt convinsa ca o veti servi cu multa placere.Pofta buna.

    • Fara foto

      ghimis dan , 02 noiembrie 2009

      ciorbita(reteta) ta e incompleta si are deficiente. nu se foloseste ceapa rosie,in locul telinei se fierb si catei de usturoi,ardeiul gogosar trebuie sa fie de la otet si se foloseste doar ca fateta,galbenusurile se amesteca cu smantana si putina faina plus zeama fierbinte din ciorba si se numeste liezon,care se pune ultima oara cu otet,alti catei de usturoi dar zdrobiti plus morcov dat pe razatoare si calit in ulei pentru ai da o fateta deosebita etc......

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Foarte apetisantă ciorbiţa ta de burtă. N-am mai făcut de mult, dar am să fac!

    • Fara foto

      marilena , 16 octombrie 2009

      eu pun si un os de vita ca sa isi lase gelatina.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Foarte buna ciorba de burta.Felicitari pentru prezentare.

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      si eu prepar ciorbita de urta nu foarte rar pentru ca nu imi place mie ci atunci cand vin parintii mei in tara eu pun ouale intregi nu doar galbenusul si sa stiti ca este foarte gustoasa si asa

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Eu nu fac pentru ca nu mananca George si sa fac doar pentru o singura persoana nu merita munca.............dar imi place tare mult si ori de cate ori am ocazia mananc cu mare placere. Felicitari,Dicarmencita.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Foarte gustoasa.Ciorba de burta la mine in familie este f. apreciata.Exact asa o fac si eu. Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      si eu fac, nu pun ardei gras

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Apetisantaaa!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Imi place mult ciorba de burta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      O bunatate...Eu adaug la final fasii de gogosar acru si putin sofran pentru culoare...

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      chiar ma gandeam zilele astea sa mai fac o ciorbita de burta si reteta ta este delicioasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

188 voturi

Ingrediente

  • 2 kg carne de burta curata
  • 300 gr smantana
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de pastarnac
  • 1 telina
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras
  • 1 gogosar
  • optional otet sau suc stors de la o lamaie
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • putina menta uscata.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

Valentina

Si usturoiul???

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE FASOLE BOABE