Burta se pune la fiert in apa rece si se lasa pana da in clocot de 2-3 ori si i se schimba apa. Se pun 7-8 litri de apa, burta, osul, apoi se adauga legumele (mai oprim 2 morcovi) sare si se lasa sa fiarba pana ce burta este bine fiarta (eu incerc cu unghia daca intra unghia in ea atunci inseamna ca este fiarta). Separat se dau cei 2 morcovi prin razatoarea mica si se caleste in 100 ml ulei se adauga un polonic de apa apoi se pune in oala peste burta. Dupa ce s-a fiert burta o scoatem si o taiem fasii de un cm latime si 2-3 cm lungime lungime.Intr-un castron mai voluminos batem ouale, adaugam 500 gr smantana si luam 2-3 polonice din zeama de ciorba si amestecam sa nu se branzeasca smantana. Zeama se strecoara pentru a indeparta legumele si punem peste ia granula si amestecul de smantana si ou putin cate putin sa nu se strice. Mai adaugam putina sare daca mai este cazul, mujdei de usturoi, piper si cateva picaturi de otet. Se serveste calda cu ardei iute langa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii