autor:

IONELA

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IONELA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2009

Ingrediente
2 kg burta vita,, un os de vita fara carne,, 8 oua,, 700 gr smantana,, 3 - 4 cepe potrivite,, 700 gr morcov,, 1 - 2 ardei gras rosu,, sare,, piper,, usturoi,, ulei,, otet.

Dificultate: Redusa Timp: 3h

36 voturi

Mod de preparare

Burta se pune la fiert in apa rece si se lasa pana da in clocot de 2-3 ori si i se schimba apa. Se pun 7-8 litri de apa, burta, osul, apoi se adauga legumele (mai oprim 2 morcovi) sare si se lasa sa fiarba pana ce burta este bine fiarta (eu incerc cu unghia daca intra unghia in ea atunci inseamna ca este fiarta). Separat se dau cei 2 morcovi prin razatoarea mica si se caleste in 100 ml ulei se adauga un polonic de apa apoi se pune in oala peste burta. Dupa ce s-a fiert burta o scoatem si o taiem fasii de un cm latime si 2-3 cm lungime lungime.Intr-un castron mai voluminos batem ouale, adaugam 500 gr smantana si luam 2-3 polonice din zeama de ciorba si amestecam sa nu se branzeasca smantana. Zeama se strecoara pentru a indeparta legumele si punem peste ia granula si amestecul de smantana si ou putin cate putin sa nu se strice. Mai adaugam putina sare daca mai este cazul, mujdei de usturoi, piper si cateva picaturi de otet. Se serveste calda cu ardei iute langa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Rasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura

48 voturi    8 comentarii
4h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta spalata si curatata bine se pune la fiert cu putina sare, boabele de piper si legumele intregi

31 voturi    20 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Valentina Achiroae , 28 decembrie 2014

    nu mi se pare ok

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2012

    In familia mea toti iubim ciorba de burta,voi incerca si aceasta reteta !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Imi place tare mult ciorba de burta...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O bunatate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010

      Gatesc si eu ii place tare sotului.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Interesanta reteta ta de ciorba de burta,noi suntem fani,!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 14 decembrie 2009

      Gustoasa

    • IONELA

      IONELA (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2009

      iubita granula eu asa m-am invatat sa-i spun este burta taiata fasii iar noi in restaurante ii spunem granula

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      N-am înţeles ce granulă pui peste ciorbă?

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

36 voturi

Ingrediente

  • 2 kg burta vita,
  • un os de vita fara carne,
  • 8 oua,
  • 700 gr smantana,
  • 3 - 4 cepe potrivite,
  • 700 gr morcov,
  • 1 - 2 ardei gras rosu,
  • sare,
  • piper,
  • usturoi,
  • ulei,
  • otet.

Raporteaza reteta

Retete
de IONELA
TORT JOFFRE

TORT JOFFRE

Crema: se amesteca bine cacaua cu zaharul tos si apa, se adauga ciocolata si mirodeniile si se pune

6 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

Galbenusurile se freaca cu zaharul 250g, zaharul vanilat, laptele si faina, se pun la foc mic amestecand

14 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

Fructele se spala, apoi se taie marunt, se pun intr-un castron, se adauga siropul de capsuni, se

44 voturi    16 comentarii
30 min
Salate de fructe

constanta proca (Chef de cuisine)

In familia mea toti iubim ciorba de burta,voi incerca si aceasta reteta !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de primavara