autor:

Cely Snijec

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 decembrie 2009

Ingrediente
2 kg oase de vita, 2 kg burta de vita, 2 morcovi mari, o radacina patrunjel, o radacina pastarnac, o radacina telina, 3 cepe mari, 1 kg smantana, 5 galbenusuri, o capatana usturoi, o legatura de patrunjel verde, 3-4 linguri ulei, otet, sare, piper boabe si macinat, foi de dafin

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Cureti bine burta, o lasi o ora in apa cu otet, boabe de piper, foaie de dafin, o ceapa. Scoti burta din baitz. Dai un clocot in apa cu sare, strecori, apoi pui burta la fiert cu ceapa, boabe de piper, foi de dafin. Dupa ce este fiarta, o tai fasii.
Fierbi oasele cu radacinile de legume. Radacinile fierte, le dai pe sita sau la blender. Incorporezi supa de oase cu cea in care a fiert burta. Bati galbenusurile, adaugi smantana si legumele pasate (eu le incorporez pe toate in bleder). Compozitia obtinuta, o adaug in supa, dau un clocot. Adaug o parte din usturoiul pisat, condimentez cu sare, piper si otet dupa gust, patrunjelul intreg. Mai las 5 minute pe foc. Scot patrunjelul din ciorba. In usturoiul ramas, adaug cateva linguri de ulei si il aduc la masa odata cu ciorba. Fiecare isi adauga in farfurie usturoi si otet dupa placere.
Daca gasesc zara proaspata, fierb burta in zara. Are un gust deosebit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Am spalat si curatat rasolul si burta de vita. Am taiat burta in 4-5 bucati si am pus-o intr-o oala

19 voturi    0 comentarii
6h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Spalam burta si oasele, curatam morcovii, ceapa si telina si le punem in oala sub presiune, adaugam

13 voturi    6 comentarii
2h 45 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Imi place mult ciorba de burta...

  • Fara foto

    bucataria-sylviei (Chef de cuisine) , 21 decembrie 2009

    Super bine suna, trebuie sa testez si reteta ta !

  • Shari

    Shari (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

    Cely, cate bunatati gatesti tu!...Bravo!...ai atatea retete...

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • 2 kg oase de vita
  • 2 kg burta de vita
  • 2 morcovi mari
  • o radacina patrunjel
  • o radacina pastarnac
  • o radacina telina
  • 3 cepe mari
  • 1 kg smantana
  • 5 galbenusuri
  • o capatana usturoi
  • o legatura de patrunjel verde
  • 3-4 linguri ulei
  • otet
  • sare
  • piper boabe si macinat
  • foi de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place mult ciorba de burta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de salata verde cu praz