Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010
Ingrediente
3kg burta de vita, 1 os mare de vita-eu am folosit rasol de vita-, o telina, 2 ardei grasi, 2 morcovi, un pastarnac, un patrunjel –radacina-, doua cepe, 4-5 catei usturoi (pentru pus la fiert), zeama de la 1 lamaie, sare, , pentru dres ciorba:, 5 galbenusuri, 300 g smantana, Pentru servit:, Otet, Usturoi pisat
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
Mod de preparare
Se ia burta şi se spală bine de tot. Daca vi se pare că are miros se pune câteva ore în puţină apă cu câteva linguri de oţet.Apoi burta se taie fasii si se pune intr-o oala sub presiune(fierbe mult mai repede)impreuna cu rasolul de vita.Se lasa sa fiarba circa 30-40 de minute sub presiune.Apoi se curaţă legumele şi se pun la fiert alături de fâşiile de burtă. Se potriveşte de sare.Si se mai lasa la fiert pana ce burta este moale. Cand burta este fiarta (adica intra furculita in ia) o scoatem din oala impreuna cu rasolul,pe care il curatam de carne si o taiem fasii subtiri, strecuram zeama . Asezam din nou oala pe foc si adaugam zeama de lamiae(.Eu pun zeama de lamaie intrucat albeste foarte bine ciorba.)Apoi punem 4-5 catei de usturoi zdrobiti , si cand da in clocot o dregem cu galbenusurile amestecate cu smantana si zeama de la ciorba. Se mai tine pe foc pana ce da din nou in clocot.Cine doreste poate adauga si gogosar in otet pentru aroma.Eu am pus.
Se serveste cu otet si ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si
4 voturi
0 comentarii
1h 10 min
Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru
11 voturi
1 comentariu
5h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
jsabrina (Chef de cuisine) , 20 martie 2010
O bunatate !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
E tare buna ciorbica ta...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 27 ianuarie 2010
O bunatate...
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010
Buunăă! Mi-ai dat o idee, să fac şi eu!