Se ia burta şi se spală bine de tot. Daca vi se pare că are miros se pune câteva ore în puţină apă cu câteva linguri de oţet.Apoi burta se taie fasii si se pune intr-o oala sub presiune(fierbe mult mai repede)impreuna cu rasolul de vita.Se lasa sa fiarba circa 30-40 de minute sub presiune.Apoi se curaţă legumele şi se pun la fiert alături de fâşiile de burtă. Se potriveşte de sare.Si se mai lasa la fiert pana ce burta este moale. Cand burta este fiarta (adica intra furculita in ia) o scoatem din oala impreuna cu rasolul,pe care il curatam de carne si o taiem fasii subtiri, strecuram zeama . Asezam din nou oala pe foc si adaugam zeama de lamiae(.Eu pun zeama de lamaie intrucat albeste foarte bine ciorba.)Apoi punem 4-5 catei de usturoi zdrobiti , si cand da in clocot o dregem cu galbenusurile amestecate cu smantana si zeama de la ciorba. Se mai tine pe foc pana ce da din nou in clocot.Cine doreste poate adauga si gogosar in otet pentru aroma.Eu am pus.
Se serveste cu otet si ardei iute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii