autor:

Piri Piri e Canela

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 februarie 2010

Ingrediente
800gr burta,450gr osso bucco,6-7 morcovi, capatana mare de usturoi, ardei mare rosu,3 cepe, nabo mare(albitura),2 lamai,otet,foi de dafin,sare mare,piper macinat si boabe,vegeta,400ml smantana culinara,2 galbenuse,patrunjel,leustean....

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Am folosit burta proaspata(prefer cea congelata)curatata bine de grasime,taiata,putin dura.Am frecat-o bine cu sare mare,suc de lamaie,otet(in caz ca burta e f dura,se lasa de seara pana dimineata frecata cu sare,otet,lamaie in apa cu o lingura de bicarbonat,ca sa iasa acidul din musculatura).Am pus la fiert 3-4 morcovi,4-5 catei de usturoi,3-4 foi de dafin,1 ceapa,piper boabe,burta.Se lasa la fiert 1ora-1ora jumate,depinde de calitatea burti,poate dura mult mai mult.....Intre timp se toaca cepele si ardeiul,se rad morcovi si albitura,se face mujdei din capatana de usturoi,din putin ulei si sare.Osso bucco,am fiert separat,am pastrat zeama.Cand a fiert burta,am oprit focul si am strecurat.Am taiat burta si osso bucco fideluta.Am pus legumele la calit,burta si carnea,sare,piper,vegeta,foi de dafin,jumatate din mujdei,cca.4 Lt apa+zeama de la carne.Am lasat la fiert,cand e gata sa fie jumate lichid jumate gros.Mujdeiul ramas l-am amestecat cu 2 galbenuse si o canita de ciorba(rece),am pus in ciorba,am amestecat bine,apoi smantana si patrunjelul.Am lasat sa deie cateva clocote.Am pus f putin otet.Am servit cu ardei iute si suc de lamaie sau otet la cine ii place.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta 2

Ciorba de burta 2

Dezghetam burta, se pune la fiert in 3 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a

10 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru

8 voturi    1 comentariu
5h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 04 ianuarie 2011

    Draga Aneta, osso bucco este carne de vaca cu os iar nabo este o radacina asemanatoare guliei, dar am vazut si radacina de patrunjel si telina la magazinele Pingo Doce.De obicei ciorba de burta se face mai subtire, dar noua ne place cu legume multe...seamana mai mult a ciorba taraneasca.Bj.

  • vitan aneta

    vitan aneta (Chef de cuisine) , 13 decembrie 2010

    buna numele meu este aneta,ciorbita de burta arata delicios,dar v-as intreba ce este osso bucco?iar nabo este ceva asemanator cu gulia la noi?am vazut ca pregatiti mancare portugheza si eu sunt in portugalia dar niciodata nu am incercat nabo.multumesc si felicitari ptr reteta,o zi buna.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Arata grozav ciorbica ta...Imi place mult ciorba de burta...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Are o culoare f faina si cred ca este o bunatate........la "nabo" i se mai spune cred si pastirnac nu? a ok tu ai precizat (albitura).Felicitari pentru reteta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • 800gr burta,450gr osso bucco,6-7 morcovi, capatana mare de usturoi, ardei mare rosu,3 cepe, nabo mare(albitura),2 lamai,otet,foi de dafin,sare mare,piper macinat si boabe,vegeta,400ml smantana culinara,2 galbenuse,patrunjel,leustean....

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)

Draga Aneta, osso bucco este carne de vaca cu os iar nabo este o radacina asemanatoare guliei, dar am vazut si radacina de patrunjel si telina la magazinele Pingo Doce.De obicei ciorba de burta se face mai subtire, dar noua ne place cu legume multe...seamana mai mult a ciorba taraneasca.Bj.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca cu pui