autor:

flori de piatra

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: flori de piatra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2010

Ingrediente
1,5 kg burta de vita, 1 os de vita, 1-2 cepe, 1-2 morcovi, telina, sare, piper boabe, 4-5 catei de usturoi, 200 g smantana, 4 oua, 3-4 linguri otet, 1-2 linguri faina

Dificultate: Redusa Timp: 2h

31 voturi

Mod de preparare

Burta spalata si curatata bine se pune la fiert cu putina sare, boabele de piper si legumele intregi si osul pentru cca 1 ora (pana cand burta este fiarta bine).Se ia spuma ori de cate ori este nevoie. Cand burta este fiarta, se scoate se taie fasii potrivite.Se scot legumele, iar zeama se strecoara si se pune peste fasiile de burta .Morcovul se poate face pasta si se poate pune in supa, pentru culoare.
Intr-un castron se amesteca bine ouale cu smantana, otetul si faina.Aceasta compozitie se pune cu grija in ciorba, amestecandu-se mereu in oala.Se mai lasa cateva clocote (2-3min)si ciorba este gata. Din usturoi se face mujdei , iar zeama se pune in ciorba.Cine doreste poate sa-si completeze in momentul servirii gustul de acru sau celelalte condimente.Se serveste cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se pune apa rece la fiert, in care se pune osul de vita si carnea de manzat. Se ia spuma, si se continua

122 voturi    26 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Rasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura

48 voturi    8 comentarii
4h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

    Revin cu inca o imagine, cu ciorba mea.

  • DINCA

    DINCA (Chef de cuisine) , 08 septembrie 2012

    Sotul meu prepara ciorba de burta,si mananc si eu.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Prepar destul de des ciorba de burta, o adora barbatii din familia noastra, inclusiv nepotelul.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Controversata reteta a ciorbei de burta pt ca atatea obicee cate bordee, dar deliciosa si apreciata in orice mod. In acest mod o prepar si eu si iese asa cum se vede.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010

      Foarte buna ciorba de burta!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 martie 2010

      O bunatate ciorba asta !!! Cu mult usturoi si cu ardei iute... Si eu pun doar galbenusurile...

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Eu pun numai galbenusul de la ou. Nu am pus oul intreg niciodata. In rest ciorbita ta arata super.

    • jsabrina

      jsabrina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      O nebunie de ciorba ! Delicioasa !

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      sotul e innebunit dupa ciorba de burta, nu am facut de mult....foarte buna !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Multumesc tuturor.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      arata super,felicitari!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      O bunatate.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 martie 2010

      Multumesc pentru aprecieri.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      i-mi place ciorba ta!mi-ai facut pofta!

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      delicioasa si mie imi place

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Imi place tare mult ciorba de burta...,iar ciorbita ta arata groav...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      PREFERATA MEA SI ACASA SI CAND MERG IN RESTAURANT

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Grozav!! Merita salvata!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Foarte buna! O ador!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      Eu nu pun decat galbenusurile de la ou,nu stiam ca le pot pune intregi,dar data viitoare o sa incerc.Eu dau morcovul prin razatoare si dupa aceea il calesc putin,pentru culoarea ciorbei.Felicitari pentru reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

31 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de flori de piatra
Iepure cu masline

Iepure cu masline

Se spala iepurele f. bine, se curata de pielite, par, alice si se curge de sangele pe care-l lasa.

20 voturi    3 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura de vanat

Tochitura de vanat

Maruntaiele se spala bine in apa rece. Se toaca in cubulete potrivite si se pun in uleiul deja incins

16 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Supa cu galuste

Supa cu galuste

Se spala carnea de pasare si se pune la fiert. Se ia spuma pe care o lasa, se adauga ceapa, pastarnacul,

31 voturi    16 comentarii
2h
Supe de carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Revin cu inca o imagine, cu ciorba mea.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de miel cu loboda rosie