Reteta postata pe: 14 martie 2010
Ingrediente
1,5 kg burta de vita, 1 os de vita, 1-2 cepe, 1-2 morcovi, telina, sare, piper boabe, 4-5 catei de usturoi, 200 g smantana, 4 oua, 3-4 linguri otet, 1-2 linguri faina
Dificultate: Redusa | Timp: 2h
Mod de preparare
Burta spalata si curatata bine se pune la fiert cu putina sare, boabele de piper si legumele intregi si osul pentru cca 1 ora (pana cand burta este fiarta bine).Se ia spuma ori de cate ori este nevoie. Cand burta este fiarta, se scoate se taie fasii potrivite.Se scot legumele, iar zeama se strecoara si se pune peste fasiile de burta .Morcovul se poate face pasta si se poate pune in supa, pentru culoare.
Intr-un castron se amesteca bine ouale cu smantana, otetul si faina.Aceasta compozitie se pune cu grija in ciorba, amestecandu-se mereu in oala.Se mai lasa cateva clocote (2-3min)si ciorba este gata. Din usturoi se face mujdei , iar zeama se pune in ciorba.Cine doreste poate sa-si completeze in momentul servirii gustul de acru sau celelalte condimente.Se serveste cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Se curata zarzavatul, se pune la fiert in 4 litri de apa cu sare si dupa ce a fiert se trece pe razatoarea
Dezghetam burta, se pune la fiert in 3 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a
23 voturi
10 comentarii
1h 10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010
Controversata reteta a ciorbei de burta pt ca atatea obicee cate bordee, dar deliciosa si apreciata in orice mod. In acest mod o prepar si eu si iese asa cum se vede.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2010
Foarte buna ciorba de burta!
Sidy (Chef de cuisine) , 21 martie 2010
O bunatate ciorba asta !!! Cu mult usturoi si cu ardei iute... Si eu pun doar galbenusurile...
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010
Eu pun numai galbenusul de la ou. Nu am pus oul intreg niciodata. In rest ciorbita ta arata super.
jsabrina (Chef de cuisine) , 15 martie 2010
O nebunie de ciorba ! Delicioasa !
diana (Chef de cuisine) , 15 martie 2010
sotul e innebunit dupa ciorba de burta, nu am facut de mult....foarte buna !
flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 martie 2010
Multumesc tuturor.
flory avram (Chef de cuisine) , 15 martie 2010
arata super,felicitari!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 martie 2010
O bunatate.
flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 martie 2010
Multumesc pentru aprecieri.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 martie 2010
i-mi place ciorba ta!mi-ai facut pofta!
elenita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010
delicioasa si mie imi place
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 martie 2010
Imi place tare mult ciorba de burta...,iar ciorbita ta arata groav...
joly-gina (Chef de cuisine) , 14 martie 2010
PREFERATA MEA SI ACASA SI CAND MERG IN RESTAURANT
licu pop (Chef de cuisine) , 14 martie 2010
Grozav!! Merita salvata!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 14 martie 2010
Foarte buna! O ador!
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 14 martie 2010
Eu nu pun decat galbenusurile de la ou,nu stiam ca le pot pune intregi,dar data viitoare o sa incerc.Eu dau morcovul prin razatoare si dupa aceea il calesc putin,pentru culoarea ciorbei.Felicitari pentru reteta!