Ciorba de burta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ai nevoie de:
  • -1kg de burta de vita
  • -oase de vita
  • -2 morcovi cruzi
  • -2 morcovi fierti
  • -1 ceapa intreaga
  • -smantana dupa gust
  • -gosari la otet
  • -4-5 galbenusuri de ou
  • -usturoi dupa gust
  • -sare
  • -otet dupa gust

Mod de preparare

Incepi prin a pune la fiert oasele+2morcovi+1ceapa.

Daca burta nu este prefiarta(ca cea congelata sau cea la tavite)se pune la fiert.

Dupa ce sau fiert oasele,morcovii,ceapa se adauga burta(daca e cea congelata sau la tavite)si se mai lasa la fiert cam 20min.dar fara morcovi.

Dupa ce au fiert se da la foc mic si se procedeaza asa: -se razuiesc morcovii prin razatoarea mica si cei fierti si cei cruzi si se pun intr-o tigaie la carcalit pt.aprox 5min.apoi se pun peste ciorba.

-se taie gogosarii fidelute si se carcalesc si ei ca si morcovii dupa care se adauga peste ciorba.

Se mai lasa inca 10min.dupa care se ia de pe foc.

Se lasa 5min sa se limpezeasca si se adauga galbenusurile de ou dizolvate bine cu zeama de la ciorba pana se ajunge la aceeasi temperatura cu ciorba apoi se procedeaza la fel si cu smantana.

Se mai lasa 6-7 min.si se adauga si ustoroiul,sare dupa gust.Otetul eu il pun de obicei pe masa si fiecare isi pune cat doreste si asa nu risti sa se imbranzeasca smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise