autor:

costy hunny

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: costy hunny (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: costy hunny (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2010

Ingrediente
Ai nevoie de:, -1kg de burta de vita, -oase de vita, -2 morcovi cruzi, -2 morcovi fierti, -1 ceapa intreaga, -smantana dupa gust, -gosari la otet, -4-5 galbenusuri de ou, -usturoi dupa gust, -sare, -otet dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Incepi prin a pune la fiert oasele+2morcovi+1ceapa.
Daca burta nu este prefiarta(ca cea congelata sau cea la tavite)se pune la fiert.
Dupa ce sau fiert oasele,morcovii,ceapa se adauga burta(daca e cea congelata sau la tavite)si se mai lasa la fiert cam 20min.dar fara morcovi.
Dupa ce au fiert se da la foc mic si se procedeaza asa: -se razuiesc morcovii prin razatoarea mica si cei fierti si cei cruzi si se pun intr-o tigaie la carcalit pt.aprox 5min.apoi se pun peste ciorba.
-se taie gogosarii fidelute si se carcalesc si ei ca si morcovii dupa care se adauga peste ciorba.
Se mai lasa inca 10min.dupa care se ia de pe foc.
Se lasa 5min sa se limpezeasca si se adauga galbenusurile de ou dizolvate bine cu zeama de la ciorba pana se ajunge la aceeasi temperatura cu ciorba apoi se procedeaza la fel si cu smantana.
Se mai lasa 6-7 min.si se adauga si ustoroiul,sare dupa gust.Otetul eu il pun de obicei pe masa si fiecare isi pune cat doreste si asa nu risti sa se imbranzeasca smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa

17 voturi    2 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Inainte sa va ofer secretul ciorbei de burta , trebuie sa specific cateva lucruri, pentru ca m-am

27 voturi    13 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

    Cam asa o fac si eu doar ca nu pun oase deloc, doar burta. Cred ca e foarte gustoasa si f. concentrata, felicitari!

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 martie 2010

    Ai uitat sa strecori ciorba de burta de oasele ramase de la fiert. In rest felicitari.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ai nevoie de:
  • -1kg de burta de vita
  • -oase de vita
  • -2 morcovi cruzi
  • -2 morcovi fierti
  • -1 ceapa intreaga
  • -smantana dupa gust
  • -gosari la otet
  • -4-5 galbenusuri de ou
  • -usturoi dupa gust
  • -sare
  • -otet dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de costy hunny
Ciambelone(chec...)

Ciambelone(chec...)

Se amesteca toate ingredientele in afara de cacao(fara ca ouale sa fie batute separat spuma)dupa

9 voturi    12 comentarii
20 min
Prajituri
Polpettone(rulada cu carne)

Polpettone(rulada cu carne)

In primul rand pune varza(spanacul sau brocoletti)la fiert si apoi la scurs. Se amesteca carnea

23 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tiramisu cu crema de ricotta (urda)

Tiramisu cu crema de ricotta (urda)

Se amesteca urda cu zaharul si se lasa la frigider cateva ore,apoi se adauga zaharul vanilat,esenta

3 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Cam asa o fac si eu doar ca nu pun oase deloc, doar burta. Cred ca e foarte gustoasa si f. concentrata, felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare acrita cu bors