Ciorba de burta

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de burta

Ingrediente

  • -un os mare de vaca (l-am taiat in doua)
  • -2 kg burta prefiarta
  • -1 ceapa
  • -2 morcovi
  • -2 galbenusuri
  • -700 g de smantana
  • -2 capatani de usturoi
  • -otet dupa gust (nu prea mult ca isi pune fiecare dupa aceea fiecare in farfurie dupa cum ii place)
  • -2 lingurite de Secretul gustului

Mod de preparare

Am pus in oala de presiune de 8l osul taiat in doua impreuna cu 1 ceapa si 2 morcovi si am fiert 1 ora si 45 de minute, dupa care am scos morcovii, ceapa si osul si am strecurat zeama din oala.Am pus inapoi in oala zeama de la osul fiert si am adunat cu lingura grasimea de la suprafata. Am pus cele 2 kg de burta asa inghetate (rupte bucatele mai mici ca sa incapa in oala), am completat cu apa (sa fie cam 7 litri) si am fiert jumatate de ora. In acest timp roadeti osul ca este delicios. Dupa ce am stins focul am pus usturoiul zdrobit, otetul si cele doua galbenusuri amestecate cu smantana (puse intr-un castron) pe care le-am batut si in care am pus 3 polonice de ciorba amestecand cu furculita bine ca sa se uniformizeze temperatura. Trebuie sa precizez ca am pus numai o parte din smantana. Dupa ce s-a uniformizat temperatura am pus-o in ciorba amestecand continuu cu furculita (in ciorba). In castron am mai pus o portie de smantana si am procedat la fel, apoi si cu ceea ce a mai ramas din smantana la fel.Se procedeaza asa deoarece daca smantana nu are o temperatura ridicata, se branzeste cand se pune in ciorba. Am pus si cele 2 lingurite de Secretul gustului. Cand se serveste se pun alaturi mujdei de usturoi, otet si smantana, pentru a si-o drege fiecare dupa gustul sau.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise