Ciorba de burta

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de burta

Ingrediente

  • -un os mare de vaca (l-am taiat in doua)
  • -2 kg burta prefiarta
  • -1 ceapa
  • -2 morcovi
  • -2 galbenusuri
  • -700 g de smantana
  • -2 capatani de usturoi
  • -otet dupa gust (nu prea mult ca isi pune fiecare dupa aceea fiecare in farfurie dupa cum ii place)
  • -2 lingurite de Secretul gustului

Mod de preparare

Am pus in oala de presiune de 8l osul taiat in doua impreuna cu 1 ceapa si 2 morcovi si am fiert 1 ora si 45 de minute, dupa care am scos morcovii, ceapa si osul si am strecurat zeama din oala.Am pus inapoi in oala zeama de la osul fiert si am adunat cu lingura grasimea de la suprafata. Am pus cele 2 kg de burta asa inghetate (rupte bucatele mai mici ca sa incapa in oala), am completat cu apa (sa fie cam 7 litri) si am fiert jumatate de ora. In acest timp roadeti osul ca este delicios. Dupa ce am stins focul am pus usturoiul zdrobit, otetul si cele doua galbenusuri amestecate cu smantana (puse intr-un castron) pe care le-am batut si in care am pus 3 polonice de ciorba amestecand cu furculita bine ca sa se uniformizeze temperatura. Trebuie sa precizez ca am pus numai o parte din smantana. Dupa ce s-a uniformizat temperatura am pus-o in ciorba amestecand continuu cu furculita (in ciorba). In castron am mai pus o portie de smantana si am procedat la fel, apoi si cu ceea ce a mai ramas din smantana la fel.Se procedeaza asa deoarece daca smantana nu are o temperatura ridicata, se branzeste cand se pune in ciorba. Am pus si cele 2 lingurite de Secretul gustului. Cand se serveste se pun alaturi mujdei de usturoi, otet si smantana, pentru a si-o drege fiecare dupa gustul sau.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise