autor:

lili

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: lili (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: lili (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2010

Ingrediente
Cu toate ca nu-mi place carnea de vita, dar aceasta ciorba o savurez oricind cu mare placere. Multa lume zice ca este greu de facut (intr-adevar, trebuie fiert mult la ea), dar merita tot efortul. Pentru prepararea ei avem nevoie de urmatoarele ingrediente:, , * 1 kg. burta de vita, * 1 kg. oase de vita(rasol), * 2 cepe, * 2-3 morcovi, * 1 telina radacina, * 2-3 buc.radacina de patrunjel, * 5-6 galbenusuri, * usturoi, * smintina, * ardei iute, * sare, * piper, * otet, * 2-3 frunze de dafin

Dificultate: Medie Timp: 4h

48 voturi

Mod de preparare

Rasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura de sare si apa cit sa acopere bine oasele si burta. Se pune la fiert la foc mic pina se desprinde carnea de os. Se scot oasele,se ia carnea de pe ele si punem carnea in oala. Se adauga legumele intregi(bineinteles curatate) ,citeva boabe de piper, 2-3 frunze de dafin si se mai lasa sa fiarba inca vreo 30 minute. Scoatem legumele cu o spumiera,dupa care adaugam usturoi dupa gust. Galbenusurile se freaca bine cu smintina, turnam putina zeama peste ele,stingem focul si punem dresura in oala amestecindu-se foarte incet. Servim ciorba cu ardei iute,smintina si otet dupa gust.

Pofta buna!



PS:Eu dupa ce scot legumele le tai cubulete si le pun inapoi in oala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta bihoreana

Ciorba de burta bihoreana

Rasolul de vita il pun la fiert cu putina sare, il spumez si adaug : morcovii, radacinile de patrunjel,

16 voturi    3 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta alla Sidy

Ciorba de burta alla Sidy

Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna

34 voturi    4 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    vali , 22 mai 2017

    ca sa fie totul ok caleste 2 morcovi si pune uleiul rosiatic prin strecuratoere in ciorba ,la sfarsitimpreuna cu 2 aredei iuti tocati marunt

  • Fara foto

    Stoian Viorel , 27 noiembrie 2013

    Si burta cand o tai fidelute?!?

  • Fara foto

    george (Bucatar) , 13 august 2012

    incerc sa pregatesc astazi, o sa-ti spun rezultatul :)

    • cocolina

      cocolina (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2012

      Arata foarte bine imi place

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      O ciorba tere gustoasa!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      O minunatie de ciorba. Mi-e asa de pofta de o ciorbica de burta.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      O bunatate...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010

      ai dreptate cea mai buna ciorba mi ai dat idee ce sa gatesc merita tot efortul

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

48 voturi

Ingrediente

  • Cu toate ca nu-mi place carnea de vita
  • dar aceasta ciorba o savurez oricind cu mare placere. Multa lume zice ca este greu de facut (intr-adevar
  • trebuie fiert mult la ea)
  • dar merita tot efortul. Pentru prepararea ei avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • * 1 kg. burta de vita
  • * 1 kg. oase de vita(rasol)
  • * 2 cepe
  • * 2-3 morcovi
  • * 1 telina radacina
  • * 2-3 buc.radacina de patrunjel
  • * 5-6 galbenusuri
  • * usturoi
  • * smintina
  • * ardei iute
  • * sare
  • * piper
  • * otet
  • * 2-3 frunze de dafin

Raporteaza reteta

Retete
de lili
Triunghiuri cu telemea

Triunghiuri cu telemea

Brinza telemea o dam pe razatoarea cu ochiuri mari si o amestecam cu 1 ou.Aluatul de foietaj il lasam

7 voturi    11 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Crochete de cartofi

Crochete de cartofi

Cartofii se curata,se spala,se taie cubulete si se fierb in apa cu sare.Dupa ce au fiert se scurg

29 voturi    16 comentarii
1h
Aperitive
Paste cu nuca

Paste cu nuca

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj,in apa cu putina sare.Dupa fierbere se scurg

1 vot    6 comentarii
25 min
Paste si pizza

vali

ca sa fie totul ok caleste 2 morcovi si pune uleiul rosiatic prin strecuratoere in ciorba ,la sfarsitimpreuna cu 2 aredei iuti tocati marunt

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de porc cu tarhon