Autor:
lili (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 21 iulie 2010
Ingrediente
Cu toate ca nu-mi place carnea de vita, dar aceasta ciorba o savurez oricind cu mare placere. Multa lume zice ca este greu de facut (intr-adevar, trebuie fiert mult la ea), dar merita tot efortul. Pentru prepararea ei avem nevoie de urmatoarele ingrediente:, , * 1 kg. burta de vita, * 1 kg. oase de vita(rasol), * 2 cepe, * 2-3 morcovi, * 1 telina radacina, * 2-3 buc.radacina de patrunjel, * 5-6 galbenusuri, * usturoi, * smintina, * ardei iute, * sare, * piper, * otet, * 2-3 frunze de dafin
Dificultate: Medie | Timp: 4h
Mod de preparare
Rasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura de sare si apa cit sa acopere bine oasele si burta. Se pune la fiert la foc mic pina se desprinde carnea de os. Se scot oasele,se ia carnea de pe ele si punem carnea in oala. Se adauga legumele intregi(bineinteles curatate) ,citeva boabe de piper, 2-3 frunze de dafin si se mai lasa sa fiarba inca vreo 30 minute. Scoatem legumele cu o spumiera,dupa care adaugam usturoi dupa gust. Galbenusurile se freaca bine cu smintina, turnam putina zeama peste ele,stingem focul si punem dresura in oala amestecindu-se foarte incet. Servim ciorba cu ardei iute,smintina si otet dupa gust.
Pofta buna!
PS:Eu dupa ce scot legumele le tai cubulete si le pun inapoi in oala.
cocolina (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2012
Arata foarte bine imi place
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010
O ciorba tere gustoasa!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010
O minunatie de ciorba. Mi-e asa de pofta de o ciorbica de burta.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010
O bunatate...
vio (Chef de cuisine) , 22 iulie 2010
ai dreptate cea mai buna ciorba mi ai dat idee ce sa gatesc merita tot efortul