autor:

Lia Maria

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 august 2010

Ingrediente
2 kg burta de vita, 2 oase de vita cu maduva, 2 morcovi, 1 ceapa mare, 1 telina (radacina), 1 ligura boabe de piper, 3 galbenuse de ou, 350g smantana grasa 32%, 2 caciulii usturoi (curatat), 3 linguri otet de mere cu miere, Frunze de patrunjel, maruntite, Frunze de leustean, maruntite, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Spalam burta si oasele, curatam morcovii, ceapa si telina si le punem in oala sub presiune, adaugam piperul boabe, putina sare si dam la fiert, cam 2h.
Scoatem burta, o taiem fideluta, morcovii si telina ii maruntim cu furculita. Intr-o alta oala, strecuram zeama si adaugam carnea cu zarzavaturile maruntite. Dam dinnou la fiert, daca burta nu este suficient de moale se mai fierbe, iar daca este fiarta, o dregem (cu pasta de mai jos) imediat ce ajunge la punctul de fierbere.
Intr-un bol, frecam galbenusele cu usturoiul si putina sare pana se formeaza o pasta care seamana cu maioneza. Adaugam frunzele, smantana si otetul, amestecam totul bine, subtiem cu un polonic, doua de supa si rasturnam apoi in oala, peste burta. Punem capacul si lasam sa ajunga dinnou la punctul de fierbere, apoi oprim focul.
Se serveste ca atare sau cu feliute de ardei iute .
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE BURTA

CIORBA DE BURTA

Dezghetam burta, se pune la fiert in 4 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a

70 voturi    17 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Rasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura

48 voturi    8 comentarii
4h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    E ciorba preferata a sotului, o fac destul de des.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Ce bunãtate!!!imi lasã gura apã :)

  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Daca n-ar fi asa cald as vrea si eu o portie! Arata nemaipomenit!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Frumoasa prezentare, ca de obicei. Felicitari!

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Ciorba de burta intodeauna o bunatate.....o bunatate....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 august 2010

      Mmmmmmmmm,ce buna este.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 45 min

13 voturi

Ingrediente

  • 2 kg burta de vita
  • 2 oase de vita cu maduva
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 1 telina (radacina)
  • 1 ligura boabe de piper
  • 3 galbenuse de ou
  • 350g smantana grasa 32%
  • 2 caciulii usturoi (curatat)
  • 3 linguri otet de mere cu miere
  • Frunze de patrunjel
  • maruntite
  • Frunze de leustean
  • maruntite
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E ciorba preferata a sotului, o fac destul de des.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu afumatura