Am spalat si curatat rasolul si burta de vita. Am taiat burta in 4-5 bucati si am pus-o intr-o oala cu apa rece in care am adaugat cca 100 ml otet si o lingura cu bicarbonat de sodiu. Am lasat-o 3 ore in frigider.Dupa expirarea timpului, am clatit burta cu apa rece si am oparit-o. Am pus-o la fiert impreuna cu rasolul intr-o oala mare. Am indepartat spuma care s-a format si am lasat sa fiarba la foc potrivit.Cand apa a mai scazut am adaugat alta apa fierbinte. Rasolul dupa cca 2 ore s-a fiert si l-am scos din oala. Dupa aproximativ 5 ore cand burta a fost aproape fiarta ,am adaugat legumele curatate si spalate, putina sare si frunzele de dafin. Am adaugat si jumatate din capatana de usturoi curatat si lasat intreg.Cand burta a fiert am scos-o, am lasat-o sa se racoreasca si am taiat-o fasii. Am strecurat supa, am pus deoparte doua polonice iar restul am pus-o din nou la fiert impreuna cu burta taiata. Am batut galbenusurile bine cu telul si le-am amestecat cu smanana si cele doua polonice de supa racorita.Am turnat in oala compozitia de galbenusuri cu smantana si am amestecat continuu sa se omogenizeze.
Am adaugat otet dupa gust si am condimentat cu sare si piper, Am mai lasat sa dea cateva clocote.Din restul de usturoi am facut un mujdei pe care l-am adaugat in farfurie in momentul servirii. Ciorba se serveste fierbinte cu ardei iute.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii