autor:

gicuta

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 septembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 septembrie 2015

Ingrediente
3,5 kg burta proaspata de vita, un rasol de vitel, 5 cepe, 2 morcovi, 2 ardei, o bucata de telina, un pastarnac, o capatana mare de usturoi, 800 ml smantana grasa, 9 galbenusuri, sare, piper, 2 frunze de dafin, otet

Dificultate: Medie Timp: 6h

18 voturi

Mod de preparare

Am spalat si curatat rasolul si burta de vita. Am taiat burta in 4-5 bucati si am pus-o intr-o oala cu apa rece in care am adaugat cca 100 ml otet si o lingura cu bicarbonat de sodiu. Am lasat-o 3 ore in frigider.Dupa expirarea timpului, am clatit burta cu apa rece si am oparit-o. Am pus-o la fiert impreuna cu rasolul intr-o oala mare. Am indepartat spuma care s-a format si am lasat sa fiarba la foc potrivit.Cand apa a mai scazut am adaugat alta apa fierbinte. Rasolul dupa cca 2 ore s-a fiert si l-am scos din oala. Dupa aproximativ 5 ore cand burta a fost aproape fiarta ,am adaugat legumele curatate si spalate, putina sare si frunzele de dafin. Am adaugat si jumatate din capatana de usturoi curatat si lasat intreg.Cand burta a fiert am scos-o, am lasat-o sa se racoreasca si am taiat-o fasii. Am strecurat supa, am pus deoparte doua polonice iar restul am pus-o din nou la fiert impreuna cu burta taiata. Am batut galbenusurile bine cu telul si le-am amestecat cu smanana si cele doua polonice de supa racorita.Am turnat in oala compozitia de galbenusuri cu smantana si am amestecat continuu sa se omogenizeze.
Am adaugat otet dupa gust si am condimentat cu sare si piper, Am mai lasat sa dea cateva clocote.Din restul de usturoi am facut un mujdei pe care l-am adaugat in farfurie in momentul servirii. Ciorba se serveste fierbinte cu ardei iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Inainte sa va ofer secretul ciorbei de burta , trebuie sa specific cateva lucruri, pentru ca m-am

27 voturi    13 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta alla Sidy

Ciorba de burta alla Sidy

Burta curatata si prefiarta, asa taiata fideluta, o punem la fiert in oala sub presiune impreuna

34 voturi    4 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

6h

18 voturi

Ingrediente

  • 3,5 kg burta proaspata de vita
  • un rasol de vitel
  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • o bucata de telina
  • un pastarnac
  • o capatana mare de usturoi
  • 800 ml smantana grasa
  • 9 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • 2 frunze de dafin
  • otet

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

11 voturi    5 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

14 voturi    6 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare cu zarzavat nou