Ciorba de burta

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Ciorba de burta

Ingrediente

  • 1 kg burta
  • 1 os vita cu maduva
  • 1 genunchi de vitel
  • 4 morcovi
  • 2 partunjei
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • 2 capatini usturoi
  • 3 gogosari murati
  • 1 lamiie
  • sare
  • piper
  • otet
  • 5 oua
  • 500 ml smintina

Mod de preparare

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se pun la fiert pina cind genunchiul de vitel se inmoaie si devine o gelatina foarte moale.

Se pune apa doar cit sa acopere toata carnea. Cind toate sint fierte, burta si genunchiul se taie foarte subtiri. Separat se fierb morcovii, patrunjeii, telina si ceapa. Supa de zarzavat se adauga peste carne. Din legume se poate face o salata de boeuf.

Gogosarul murat se taie feliute, usturoiul se piseaza. Lamiia se stoarce. Toate acestea se adauga in supa. Se pune sare si piper dupa gust. Mai fierbeti inca o jumatate de ora. Daca nu este suficient de acra, adaugati otet dupa gust.

Din galbenusuri, o lingura faina si smintina faceti o dresatura. Trageti ciorba de pe foc si o dregeti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc