autor:

gabriela bacila

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 octombrie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 octombrie 2007

Ingrediente
1 kg burta, 1 os vita cu maduva, 1 genunchi de vitel, 4 morcovi, 2 partunjei, 1 telina, 1 ceapa, 2 capatini usturoi, 3 gogosari murati, 1 lamiie, sare, piper, otet, 5 oua, 500 ml smintina

Dificultate: Ridicata Timp: 3h

31 voturi

Mod de preparare

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se pun la fiert pina cind genunchiul de vitel se inmoaie si devine o gelatina foarte moale.

Se pune apa doar cit sa acopere toata carnea. Cind toate sint fierte, burta si genunchiul se taie foarte subtiri. Separat se fierb morcovii, patrunjeii, telina si ceapa. Supa de zarzavat se adauga peste carne. Din legume se poate face o salata de boeuf.

Gogosarul murat se taie feliute, usturoiul se piseaza. Lamiia se stoarce. Toate acestea se adauga in supa. Se pune sare si piper dupa gust. Mai fierbeti inca o jumatate de ora. Daca nu este suficient de acra, adaugati otet dupa gust.

Din galbenusuri, o lingura faina si smintina faceti o dresatura. Trageti ciorba de pe foc si o dregeti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Se pune la fiert osul de vita cu sare,separat se pune burta cu otet.Usturoiul se curata se marunteste

13 voturi    14 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru

8 voturi    1 comentariu
5h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rodica Georgescu , 14 noiembrie 2014

    Fara faina...

  • Fara foto

    Toma Dirvareanu , 23 august 2014

    Gabriela Bacila , pace! Uita-te pe pagina mea FB, ai sa intelegi de ce ma manifest asa. Si sunt capabil sa demonstrez afirmatiile pe care le fac! Crede-ma! :P

  • Fara foto

    Toma Dirvareanu , 22 august 2014

    Vai de mama ei de rețetă! Ai copiat-o asa cum ai gasit-o pe undeva... e bataie de joc! :(

    • Fara foto

      Henriette Binder , 21 iulie 2014

      jammmmmmmi!

    • Fara foto

      Gyongyike Bevecz , 08 iulie 2013

      La ciorba de burta nu se baga faina.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Imi place tare mult ciorba de burta...

    • Fara foto

      Beatrice Rotaru (Chef de cuisine) , 23 mai 2008

      As vrea sa fac si eu, insa aici, nici urma de burta. Nu se prea gaseste. la mama am mancat in RO si asa de buna de numa. Nici urma de miros, nimic...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

3h

31 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se amesteca untul sau margarina cu nutella .cind s-au omogenizat se adauga cele 2 lunguri de cacao

12 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

26 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Muraturi taiate in otet

Muraturi taiate in otet

Legumele se taie felii,se freaca cu sare si se lasa pina a doua zi.se scurg bine si se amesteca cu

6 voturi    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Imi place tare mult ciorba de burta...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
ciorba de somon