ciorba de burta

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1
  • 5 - 2 Kg de burta ( se gaseste la metro burta prefiarta si pe asta o recomand )
  • 600g smantana
  • 5 oua
  • 2 linguri de faina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • o radacina de patrunjel
  • o telina mica si un pastarnac
  • sare
  • delikat
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • usturoi

Mod de preparare

Se opareste burta in 2 ape cu otet (se da apa in clocot, se pun 2-3 linguri de otet, se da de pe foc si se pune burta. se strecoara si se repeta operatiunea).

Dupa oparire (scoate mirosul) se pune burta la fiert in apa curata (cam 5-7 l apa) impreuna cu 1 morcov (nu mai mult, coloreaza ciorba), o ceapa si cu albitura dupa gust (patrunjel radacina, telina, pastarnac).

Se fierbe pana cand intra furculita usor in carne, eventual se taie o bucatica si tr sa fie usor de mestecat. din experienta mea fierbi la ea si 3-4 ceasuri.

Zeama scade dar nu mai completati cu apa pt ca iese prea diluata.

Dupa gust se pun sare, delikat, foi de dafin, piper boabe.

Cand e carnea gata se scot legumele si se strecoara bine supa (eu o strecor inclusiv prin strecuratoarea de ceai pt ca imi place sa fie cat mai limpede).

Carnea se spala pt a indeparta orice urma de legume/ delikat si se taie fideluta.

Se pune in zeama de carne si se lasa la racit.

Separat se face un sos (eu asa ii zic) din 500-600 g smantana, 4-5 galbenusuri de ou, 1lingura -2 de faina alba, putina sare. Se dilueaza cu zeama rece de carne si se toarna peste supa.

Abia apoi se da la fiert, sa nu faca faina cocoloase. se mai lasa la fiert cat sa nu fie faina cruda.

Se face un mujdei de usturoi. Eu pisez usturoiul si il amestec cu putin ulei, sare si smantana. cand e aproape gata ciorba se pune usturoi dupa gust si se mai fierbe un clocot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise