autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

ciorba de burta

Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marius - Octavian Filip (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
1,5 - 2 Kg de burta ( se gaseste la metro burta prefiarta si pe asta o recomand ), 600g smantana, 5 oua, 2 linguri de faina, 1 morcov, 1 ceapa, o radacina de patrunjel, o telina mica si un pastarnac, sare, delikat, foi de dafin, piper boabe, usturoi

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Se opareste burta in 2 ape cu otet (se da apa in clocot, se pun 2-3 linguri de otet, se da de pe foc si se pune burta. se strecoara si se repeta operatiunea).

Dupa oparire (scoate mirosul) se pune burta la fiert in apa curata (cam 5-7 l apa) impreuna cu 1 morcov (nu mai mult, coloreaza ciorba), o ceapa si cu albitura dupa gust (patrunjel radacina, telina, pastarnac).

Se fierbe pana cand intra furculita usor in carne, eventual se taie o bucatica si tr sa fie usor de mestecat. din experienta mea fierbi la ea si 3-4 ceasuri.

Zeama scade dar nu mai completati cu apa pt ca iese prea diluata.

Dupa gust se pun sare, delikat, foi de dafin, piper boabe.

Cand e carnea gata se scot legumele si se strecoara bine supa (eu o strecor inclusiv prin strecuratoarea de ceai pt ca imi place sa fie cat mai limpede).

Carnea se spala pt a indeparta orice urma de legume/ delikat si se taie fideluta.

Se pune in zeama de carne si se lasa la racit.

Separat se face un sos (eu asa ii zic) din 500-600 g smantana, 4-5 galbenusuri de ou, 1lingura -2 de faina alba, putina sare. Se dilueaza cu zeama rece de carne si se toarna peste supa.

Abia apoi se da la fiert, sa nu faca faina cocoloase. se mai lasa la fiert cat sa nu fie faina cruda.

Se face un mujdei de usturoi. Eu pisez usturoiul si il amestec cu putin ulei, sare si smantana. cand e aproape gata ciorba se pune usturoi dupa gust si se mai fierbe un clocot.
Daca ti-a placut reteta noastra "ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Daca folositi burta proaspata ,aceasta se spala,se curata bine de grasime,de pielite si se freaca

47 voturi    8 comentarii
2h 50 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE BURTA

CIORBA DE BURTA

Dezghetam burta, se pune la fiert in 4 l apa, se fierbe 30-45 minute, mai completam cu apa daca a

70 voturi    17 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • 1,5 - 2 Kg de burta ( se gaseste la metro burta prefiarta si pe asta o recomand )
  • 600g smantana
  • 5 oua
  • 2 linguri de faina
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • o radacina de patrunjel
  • o telina mica si un pastarnac
  • sare
  • delikat
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • usturoi

Raporteaza reteta

Retete
de Marius - Octavian Filip
iahnie de fasole cu afumatura

iahnie de fasole cu afumatura

Se pune fasolea la fiert cu apa cat sa treaca de ea(cam 3 degete)-se mai completeaza cu apa fierbinte

14 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
chiftele marinate

chiftele marinate

Ceapa se toaca marunt,se caleste in ulei.Carnea tocata se amesteca cu ceapa calita cu usturoiul pisat,paine

23 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cartofi cu sos la cuptor

Cartofi cu sos la cuptor

Am prajit carnatii pana s-au rumenit putin apoi i-am scos pe o farfurie. In uleiul ramas am pus ceapa,

20 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciolan afumat cu fasole in paine