autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta - Bucovina

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
burta de vacuta, una ciapa, un ardei, un morcov, telina, 2 foi de dafin, 2 galbenusuri, smantina, iaurt, otet si mujdei usturoi, (un ciolan de vita)optional

Dificultate: Ridicata Timp: 30 min

119 voturi

Mod de preparare

Se curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel dupa ce s-a fiert burta, se scot legumele si burta. Burta se taie fidelute dupa care se paseza legumele prin sita deasupra la apa in care a fiert burta, dupa care se pune burta taiata in oala, acum se face (amesteca) smintina 250gr, iaurt 250gr, cu 2 galbenusuri de ou, in timpul acesta mai dam pe razatoare 2 morcovi cruzi si calim in ulei bine si amestecam cu smintina si iaurtul. Dupa ce s-a mai racit ciorba, dregem cu aceasta smintina cu otet si mujdei de usturoi dupa gustul fiecaruia.
Se serveste cu ardel iute
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta - Bucovina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Carnea cumparata din supermarket este curata si taiata. O scoatem din punga si o spalam in cateva

188 voturi    36 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba pescareasca cu zeama de varza

Ciorba pescareasca cu zeama de varza

Zeama de varza( cantitatea este in functie de cat de acra vreti sa fie ciorba) se pune la fiert impreuna

6 voturi    8 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

    Imi place

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    O bunatate .

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Imi place tare mult ciorba de burta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Ciorba de burta din Ardeal.....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Eu pasez zarzavatul şi nu mai pun morcovul călit! Fără prăjeli!

    • Fara foto

      tutu , 18 octombrie 2009

      foarte buna i-mi aduce aminte de acasa de vremurile petrecute in romania ok

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Eu la ciorba de burta, tai zarzavatul marunt si nu-l scot afara, e mai bogata ciorba asa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

30 min

119 voturi

Ingrediente

  • burta de vacuta
  • una ciapa
  • un ardei
  • un morcov
  • telina
  • 2 foi de dafin
  • 2 galbenusuri
  • smantina
  • iaurt
  • otet si mujdei usturoi
  • (un ciolan de vita)optional

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

107 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

64 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate .

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta a la Doina