autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta - Bucovina

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
burta de vacuta, una ciapa, un ardei, un morcov, telina, 2 foi de dafin, 2 galbenusuri, smantina, iaurt, otet si mujdei usturoi, (un ciolan de vita)optional

Dificultate: Ridicata Timp: 30 min

118 voturi

Mod de preparare

Se curata burta bine si se pune la fiert cu legumele taiate in patru si ceapa la fel dupa ce s-a fiert burta, se scot legumele si burta. Burta se taie fidelute dupa care se paseza legumele prin sita deasupra la apa in care a fiert burta, dupa care se pune burta taiata in oala, acum se face (amesteca) smintina 250gr, iaurt 250gr, cu 2 galbenusuri de ou, in timpul acesta mai dam pe razatoare 2 morcovi cruzi si calim in ulei bine si amestecam cu smintina si iaurtul. Dupa ce s-a mai racit ciorba, dregem cu aceasta smintina cu otet si mujdei de usturoi dupa gustul fiecaruia.
Se serveste cu ardel iute
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta - Bucovina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste

Ciorba de peste

Se curata ceapa, morcovul si ardeii, se toaca marunt si se pun la fiert intr-o cratita. Cand aproape

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu perisoare de curcan

Ciorba cu perisoare de curcan

Se pun legumele la fiert în apă cu puţină sare. Când legumele sunt aproape fierte, ne ocupăm

0 voturi    0 comentarii
59 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Proca Constanta , 22 noiembrie 2013

    Imi place

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    O bunatate .

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Imi place tare mult ciorba de burta...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 04 februarie 2010

      Ciorba de burta din Ardeal.....

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009

      Eu pasez zarzavatul şi nu mai pun morcovul călit! Fără prăjeli!

    • Fara foto

      tutu , 18 octombrie 2009

      foarte buna i-mi aduce aminte de acasa de vremurile petrecute in romania ok

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Eu la ciorba de burta, tai zarzavatul marunt si nu-l scot afara, e mai bogata ciorba asa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

30 min

118 voturi

Ingrediente

  • burta de vacuta
  • una ciapa
  • un ardei
  • un morcov
  • telina
  • 2 foi de dafin
  • 2 galbenusuri
  • smantina
  • iaurt
  • otet si mujdei usturoi
  • (un ciolan de vita)optional

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate .

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de legume