autor:

autor

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta "Complex"

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
burta, aprox 2 kg, preferabil de vitel de casa, (burta de comert se spala in var si se pierde gustul), gheare de porc 2 buc, 2 cepe, 2 morcovi marisori, 4-5 ardei grasi, 4 capatini usturoi, 3 oua, smantana, condimente, patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 5h

30 voturi

Mod de preparare

Se pune burta la fiert impreuna cu ghearele de porc, doua cepe intregi si sare. Pe fundul cratitei se asaza un fund de lemn si deasupra la fel cu o greutate pentru a tine burta in apa. Cand burta este fiarta dar totusi tare, se scoate si se pune sub apa rece intr-un strecurator. Zeama rezultata se pastreaza intr-un alt vas. Intr-o oala curata se pun 2 linguri de ulei si se rad cei 2 morcovi, se pun 4-5 ardei grasi taiati marunt si o capatina de usturoi taiat marunt. Se caleste amestecul amestecand tot timpul la foc potrivit. Se adauga putin piper, sare (sau vegeta) dupa gust. Cand morcovul sticleste, se pune cate un polonic din zeama rezultata la fierberea burtii. Se lasa la fiert la foc mic.
Se serveste cu oliviera in care se pune otet , ulei, boia, sare si in canite smantana si usturoi pisat
Pofta buna sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta "Complex"" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de loboda

Bors de loboda

Se curata morcovul si telina, se dau pe razatoarea mica si se pun la fiert in oala cu apa rece. Se

7 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de loboda cu afumatura si zdrente de ou

Ciorba de loboda cu afumatura si zdrente de ou

Puneti la fiert in 3 litri de apa rece afumatura taiata bucati mai mici si 1-2 bucati mai mari. In

47 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

5h

30 voturi

Ingrediente

  • burta
  • aprox 2 kg
  • preferabil de vitel de casa
  • (burta de comert se spala in var si se pierde gustul)
  • gheare de porc 2 buc
  • 2 cepe
  • 2 morcovi marisori
  • 4-5 ardei grasi
  • 4 capatini usturoi
  • 3 oua
  • smantana
  • condimente
  • patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

104 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ardeleneasca de pui