autor:

Albandra

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE BURTA DELICIOASA!!!

Autor: Albandra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Albandra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
un rasol de porc sau de vita(cu os obligatoriu), 1 kg burta feliata, o legatura zarzavat (morcov, patrunjel), usturoi, gogsari in otet, 500 g smantana, 4 oua, otet

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Se pune rasolul la fiert, se spumeaza si apoi se adauga zarzavaturile in oala. Cand este aproape gata se scoate si se feliaza fidelute ca burta. Zarzavaturile se scot din ciorba. In zeama se adauga rasolul feliat, burta si apoi usturoiul maruntit si se lasa sa fiarba. Se condimenteaza cu vegeta, sare, piper...
Separat intr-o tigaie se pune putin ulei si se prajesc, vreo 10 minute, gogosarii taiati julien peste care se adauga si zeama din borcan, apoi se adauga peste ciorba.Puteti sa puneti zeama de pe gogsari in loc de otet pentru a acri ciorba. Ii da ciorbei o culoare deosebita
Ingrosala pentru ciorba se prepara astfel: peste oua (eu folosesc doar galbenusele) se adauga 2 linguri de faina si smantana si se amesteca bine pana devine o crema omogena. Ca sa nu se taie ciorba eu adaug cate un polonic de ciorba fierbinte peste ingrosala si cand e bine diluata ii dau drumul in oala cu ciorba amestecand continuu.
o mai lasati sa dea un clocot si este gata!
Atunci este ciorba de burta reusita cand, lasata la rece peste noapte, se incheaga ca piftia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE BURTA DELICIOASA!!!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba norvegiana

Ciorba norvegiana

Kaizerul se taie feliute si apoi bucatele si se rumeneste in oala in care vom gati ciorba , apoi

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de ciuperci champignions

Ciorba de ciuperci champignions

Se pune apa la fiert. Se curata legumele si se spala. Cand apa incepe sa fiarba se adauga ceapa taiata.

4 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 15 %
179.99 lei
152.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • un rasol de porc sau de vita(cu os obligatoriu)
  • 1 kg burta feliata
  • o legatura zarzavat (morcov
  • patrunjel)
  • usturoi
  • gogsari in otet
  • 500 g smantana
  • 4 oua
  • otet

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

42 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă Ciorbă de miel reţetă

Carnea de miel se pune într-o oală cu doi litri de apă rece şi se lasă la o parte 15 minute, ca să se dizolve substanţele

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de miel cu loboda rosie