autor:

Albandra

» » Borsuri si Ciorbe

CIORBA DE BURTA DELICIOASA!!!

Autor: Albandra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Albandra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2009

Ingrediente
un rasol de porc sau de vita(cu os obligatoriu), 1 kg burta feliata, o legatura zarzavat (morcov, patrunjel), usturoi, gogsari in otet, 500 g smantana, 4 oua, otet

Dificultate: Medie Timp: 3h

6 voturi

Mod de preparare

Se pune rasolul la fiert, se spumeaza si apoi se adauga zarzavaturile in oala. Cand este aproape gata se scoate si se feliaza fidelute ca burta. Zarzavaturile se scot din ciorba. In zeama se adauga rasolul feliat, burta si apoi usturoiul maruntit si se lasa sa fiarba. Se condimenteaza cu vegeta, sare, piper...
Separat intr-o tigaie se pune putin ulei si se prajesc, vreo 10 minute, gogosarii taiati julien peste care se adauga si zeama din borcan, apoi se adauga peste ciorba.Puteti sa puneti zeama de pe gogsari in loc de otet pentru a acri ciorba. Ii da ciorbei o culoare deosebita
Ingrosala pentru ciorba se prepara astfel: peste oua (eu folosesc doar galbenusele) se adauga 2 linguri de faina si smantana si se amesteca bine pana devine o crema omogena. Ca sa nu se taie ciorba eu adaug cate un polonic de ciorba fierbinte peste ingrosala si cand e bine diluata ii dau drumul in oala cu ciorba amestecand continuu.
o mai lasati sa dea un clocot si este gata!
Atunci este ciorba de burta reusita cand, lasata la rece peste noapte, se incheaga ca piftia.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "CIORBA DE BURTA DELICIOASA!!!" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu scarita afumata

Ciorba cu scarita afumata

Se spala zarzavatul, se toaca marunt sau se da pe razatoare si se pune la fiert in oala de ciorba.

18 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de pui cu legume

Bors de pui cu legume

Se spala bine puiul si se portioneaza,apoi il punem la fiert intr-o oala de 6 l.Dupa ce luam spuma,punem

50 voturi    14 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

6 voturi

Ingrediente

  • un rasol de porc sau de vita(cu os obligatoriu)
  • 1 kg burta feliata
  • o legatura zarzavat (morcov
  • patrunjel)
  • usturoi
  • gogsari in otet
  • 500 g smantana
  • 4 oua
  • otet

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba cu taitei de casa