autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta falsa

Autor: crysycriss (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: crysycriss (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 24 iunie 2010

Ingrediente
1kg pipota de pui, , , un os de vita,, , o ceapa mare,, , un morcov,, , o telina mai mica,, , o foaie dafin, , , 2 linguri "Secretul gustului" de legume,, , 4 galbenusuri, , , 500g smantana,, , un pahar (mic) (dupa gust) de otet,o capatana usturoi, , un ardel gras rosu.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se fierbe pipota cu osul de vita, se spumuieste, se adauga ceapa, morcovul (taiate in patru) si foaia de dafin. Se lasa la fiert pana s-au muiat pipotele.Se scot intr-un vas, restul se strecoara sa ramana zeama limpede. Se taie suvite pipota, (fideluta ca la ciorba de burta). Se pune in vasul cu zeama strecurata, se adauga doua (sau mai putin,dupa gust) "Secretul gustului" si se lasa sa dea in clocot. Intre timp, bati trei galbenusuri si un ou intreg cu otetul dupa care adaugi smantana. Torni peste supa in clocot, mai lasi sa fiarba 20 min (pentru a distruge fermentii din smantana). La final, adaugi ardelul gras rosu, taiat fin si usturoiul tocat foarte foarte fin. Recomand dupa ce s-a oprit plita. Va avea savoare mai intensa.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta falsa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba de burta, falsa

Ciorba de burta, falsa

Se curata si se taie marunt tot zarzavatul.Ceapa verde si morcovii se calesc in putin ulei.Se adauga

20 voturi    4 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba falsa de burta

Ciorba falsa de burta

Se curata zarzavatul, se pune la fiert in 4 litri de apa cu sare si dupa ce a fiert se trece pe razatoarea

6 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

    Interesanta idee.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

    Interesanta idee!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 1kg pipota de pui
  • un os de vita,
  • o ceapa mare,
  • un morcov,
  • o telina mai mica,
  • o foaie dafin
  • 2 linguri "Secretul gustului" de legume,
  • 4 galbenusuri
  • 500g smantana,
  • un pahar (mic) (dupa gust) de otet,o capatana usturoi
  • un ardel gras rosu.

Raporteaza reteta

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Interesanta idee.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

23 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste