Se pune osul la fiert si se mai completeaza din cand in cand cu apa.knd este aprope fiert se adauga legumele taiate mari si ardeiul iute curatat de seminte.(daca doriti puteti adauga si o lingura de otet)
Cand s-au fiert si legumele se strecoara zeama si se pune la fiert impreuna cu burta taiata fideluta (daca ati cumparat burta prefiarta,se fierbe in functie de indicatiile de pe ambalaj)
Intre timp, intr-un vas se amesteca galbenusurile cu sare,piper si o lingura de otet pana se formeaza o pasta dupa care se adauga smantana putin cate putin pana o incorporati pe toata. Compozitia aceasta se muta intr-o oala mai mare si...pregatiti-va de febra musculara :P
din oala in care fierbe burta se ia zeama cu polonicul putin cate putin si se pune peste smantana,mestecand continuu pana este incorporata jumatate din zeama. Intre timp rugati pe cineva sa piseze bine usturoiul, acoperiti cu apa si turnati zeama strecurata in ciorba.
Daca burta este fiarta, puteti stinge focul si lasati ambele compozitii sa se linisteasca 10-15 min.
Acum repetam operatiunea "polonicul",dar in sens invers.din oala in care este smantana punem in cea in care a fiert burta mestecand si de asta data continuu sa nu se taie.
E bine sa se serveasca mai tarziu pt ca aromele sa se intrepatrunda
In principiu este gata. Eu am incercat aceasta varianta dupa ce am taiat si aruncat o ciorba, iar succesul a fost garantat :-)
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii