autor:

mercury

» » Borsuri si Ciorbe

Ciorba de burta pentru incepatori

Autor: mercury (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mercury (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 decembrie 2010

Ingrediente
un os de vita, burta de vita(eu cumpar prefiarta,o gasiti la orice hipermarket), telina, morcov, radacina de patrunjel, ceapa (cu cat mai multe legume...cu atat mai gustoasa ciorbita), un ardei iute (din otet), 700gr smantana(un pont:minimum 18%grasime -am folosit tnuva cu 20%grasime, 2-3 galbenusuri, o capatana usturoi, otet, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 5h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Se pune osul la fiert si se mai completeaza din cand in cand cu apa.knd este aprope fiert se adauga legumele taiate mari si ardeiul iute curatat de seminte.(daca doriti puteti adauga si o lingura de otet)

Cand s-au fiert si legumele se strecoara zeama si se pune la fiert impreuna cu burta taiata fideluta (daca ati cumparat burta prefiarta,se fierbe in functie de indicatiile de pe ambalaj)

Intre timp, intr-un vas se amesteca galbenusurile cu sare,piper si o lingura de otet pana se formeaza o pasta dupa care se adauga smantana putin cate putin pana o incorporati pe toata. Compozitia aceasta se muta intr-o oala mai mare si...pregatiti-va de febra musculara :P

din oala in care fierbe burta se ia zeama cu polonicul putin cate putin si se pune peste smantana,mestecand continuu pana este incorporata jumatate din zeama. Intre timp rugati pe cineva sa piseze bine usturoiul, acoperiti cu apa si turnati zeama strecurata in ciorba.

Daca burta este fiarta, puteti stinge focul si lasati ambele compozitii sa se linisteasca 10-15 min.

Acum repetam operatiunea "polonicul",dar in sens invers.din oala in care este smantana punem in cea in care a fiert burta mestecand si de asta data continuu sa nu se taie.

E bine sa se serveasca mai tarziu pt ca aromele sa se intrepatrunda

In principiu este gata. Eu am incercat aceasta varianta dupa ce am taiat si aruncat o ciorba, iar succesul a fost garantat :-)
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta pentru incepatori" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Fasole cu zeama in bol de paine

Fasole cu zeama in bol de paine

Fasolea curatata si spalata si inmuiata de cu seara, se acopera cu apa si se pune la fiert. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de perisoare

Bors de perisoare

Se curata zarzavatul se pune 6l de apa la fiert cu putin ulei cand a dat apa in fiert se pune ceapacuratata

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mercury

    mercury (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2011

    multzam' frumos!

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

    o reteta de ciorba pe care eu o prepar de foarte mult timp.iti ia cam 2 ore si jumatate,nicidecum 5 ore,dar: nu se completeaza niciodata cantitatea de apa care s-a pus la fiert ciolanul,se pun 6 litri de apa la 1 kg. de burta,iar in urma fierberii raman cca 4 litri si jumatate,deoarece se dilueaza supa de carne si legume si nu mai are gust bun;burta daca este prefiarta se lasa la decongelat si se pune in apa calda,se clateste un pic,se arunca apa in care a fost clatita,dupa care se pune la fiert in zeama strecurata si se lasa maxim 30 minute;dresul compus din smantana,galbenusuri,sare,piper,otet,usturoi,se amesteca cu 4-5 polonice din supa(care a fost racita sau adusa la temperatura camerei),dupa care cand am inchis ochiul la aragaz se toarna in oala cu ciorba,amestacand usor(ciorba trebuie sa nu mai fiarba in acel moment,deoarece se taie compozitia,iar usturoiul devine amar).se poate colora cu un amestec de morcov ras prin razatoarea fina,cu boia de ardei dulce,date putin in tigaie la foc iute,cca 1-2 minute.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2011

    O ciorba deosebit degustoasa. Felicitari !*****

Dificultate

Medie

Timp

5h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • un os de vita
  • burta de vita(eu cumpar prefiarta,o gasiti la orice hipermarket)
  • telina
  • morcov
  • radacina de patrunjel
  • ceapa (cu cat mai multe legume...cu atat mai gustoasa ciorbita)
  • un ardei iute (din otet)
  • 700gr smantana(un pont:minimum 18%grasime -am folosit tnuva cu 20%grasime
  • 2-3 galbenusuri
  • o capatana usturoi
  • otet
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

mercury (Chef de cuisine)

multzam' frumos!

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE VITA DE VARA